Είναι τρομακτικά δύσκολο έως απίθανο να εντοπίσεις ένα άτομο στο Facebook αν δεν γνωρίζεις το όνομά του, σωστά; Υπό κανονικές συνθήκες αυτό θα ίσχυε 100% αλλά ευτυχώς μπορεί να υπάρξει μία σειρά  απλών εναλλακτικών αναζητήσεων που καθιστά την εν λόγω έρευνα εφικτή. 

Το να ξεχνάς άλλωστε ένα όνομα ενός ατόμου που γνώρισες πριν λίγο καιρό είναι κάτι φυσιολογικό, είτε μιλάμε για έναν νέο συνάδελφο στο γραφείο, είτε για έναν φίλο φίλου, είτε για ένα πρόσωπο που γνώρισες ένα βράδυ στο μπαρ. Πιθανότατα επιθυμείς να διατηρήσεις επαφή μαζί του αλλά σου λείπει το σημαντικότατο: το όνομά του.

Μία καλή αρχή είναι να επιλέξεις την ενδιάμεση οδό, δηλαδή τους κοινούς φίλους. Θα χρειαστεί αρκετό σκρολάρισμα όπως αντιλαμβάνεσαι αλλά κανείς δεν είπε ότι αυτό θα είναι εύκολο. Συνήθως μάλιστα, λειτουργεί. Μάλιστα, αν επιλέξεις τους κοινούς φίλους με τη μικρότερη friends list η όλη διαδικασία ίσως γίνει και πιο σύντομη. 

Μία άλλη λύση είναι το LinkedIn: Αν γνωρίζεις τον χώρο εργασίας του άλλου μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο ως εργαλείο αναζήτησης. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει αν γνωρίζεις το σχολείο ή τα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τα οποία έχει αποφοιτήσει το άτομο που άπτεται του άμεσου ενδιαφέροντός σου. 


Διάβασε ακόμη για το πρόβλημα με το Zoom, το κόλπο για να έχει παντού σήμα το smartphone σου και ποιο είναι το .