Virgin Galactic και Rolls-Royce κατασκευάζουν νέο υπερηχητικό jet

Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε λιγότερο από 2 ώρες. Όσο το Αθήνα-Πάτρα δηλαδή.

Η Virgin Galactic, η εταιρεία αεροναυπηγικής που φιλοδοξεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του Sir Richard Branson για την κατάκτηση του διαστήματος, ενώνει τις δυνάμεις της με το εμβληματικό brand της Rolls-Royce σε ένα project που θα σπάσει (κυριολεκτικά) το φράγμα του ήχου: Ένα υπερηχητικού jet που θα πιάνει εξωπραγματικές ταχύτητες αγγίζοντας με ευκολία τα 3 Μαχ.

Οι δύο βρετανικές εταιρείες έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Άλλωστε, η Rolls-Royce μπορεί να είναι διάσημη στο ευρύ κοινό για τις πολυτελείς λιμουζίνες που κατασκευάζει, στην πραγματικότητα όμως αποτελεί έναν από τους leaders στον χώρο της παρασκευής κινητήρων για αεροπλάνα. Μάλιστα, καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι εκείνη ήταν που εξόπλισε το θρυλικό Concorde με τις κατάλληλες μηχανές που του έδιναν τη δυνατότητα να σπάει το φράγμα του ήχου.

Virgin Galactic και Rolls-Royce κατασκευάζουν νέο υπερηχητικό jet

Πόσο γρήγορα, όμως, πετάει τελικά ένα υπερηχητικό jet; Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ διαθέτει ένα Concorde της British Airways που διήνυσε το 2016 την απόσταση ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο σε 2 ώρες, 59 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, πετώντας με μέση ταχύτητα 2012 χλμ/την ώρα ή αλλιώς κάτι λιγότερο από 2 Μαχ.

Το νέο project των Virgin Atlantic και Rolls-Royce όμως έχει σκοπό να αφήσει πίσω του το συγκεκριμένο ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος για το νέο υπερηχητικό jet που βρίσκεται στα σκαριά είναι να πετά με 3600 χλμ./την ώρα, αγγίζοντας δηλαδή τα 3 Μαχ και διανύοντας την απόσταση ανάμεσα στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας και το Μεγάλο Μήλο σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες. Τρομερό;

Jet υπερηχητικό Virgin Atlantic 2

Φυσικά, το φουτουριστικό αεροσκάφος δε θα έχει καμία σχέση με τα γιγάντια Boeing των υπερατλαντικών πτήσεων, μιας και θα έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει από 9 έως 19 άτομα στα 60 χιλιάδες πόδια. Αντίστοιχα, οι θέσεις, οι καμπίνες αλλά και, γενικά, οι ανέσεις που θα παρέχονται στους επιβάτες θα είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών και πολυτελείας. Όχι, δε θα υπάρχουν εισιτήρια economy, αφού οι θέσεις θα είναι αυστηρά και μόνο business και first class.


φωτογραφία © Virgin Galactic

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης