Σύντομα οι διακοπές στο διάστημα θα είναι γεγονός

Σε λίγους μήνες από τώρα, το Crew Dragon της SpaceX θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους επιβάτες του.

Όταν πριν αρκετά χρόνια ο Elon Musk ανακοίνωνε ότι σκοπεύει να κάνει το διάστημα το πιο hot ταξιδιωτικό trend, οι περισσότεροι πίστευαν ότι είναι απλά τρελός. Σήμερα, όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε μερικούς μήνες πριν να κάνει το δικό του όνειρο -αλλά και το όνειρο πολλών ανθρώπων εκεί έξω- πραγματικότητα. Η στιγμή που όλοι περιμέναμε πλησιάζει: Ο τουρισμός του διαστήματος θα γίνει σε λίγο καιρό γεγονός.

Η εταιρεία Space Adventures, ένα τουριστικό γραφείο που άνοιξε το 1998 και προσπαθεί από τότε να στείλει τουρίστες πέρα από τα στενά όρια του πλανήτη μας, ανακοίνωσε ότι τέσσερις υπερτυχεροί (αλλά και αρκετά πλούσιοι) άνθρωποι θα μπορέσουν να επιβιβαστούν στην πτήση με προορισμό το διάστημα στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022. Το κόστος, τώρα, για να συμβεί αυτό δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Πρέπει όμως να θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι τσουχτερό.

Βασικός συνεργάτης στην προσπάθεια της Space Adventures είναι η SpaceX, ιδιοκτησίας Elon Musk, η οποία και παρέχει το όχημα για το ταξίδι. Το Crew Dragon είναι minimal, ψυχρό αλλά παντοδύναμο. Οι τέσσερις θέσεις που διαθέτει, η μία δίπλα στην άλλη, στο κέντρο του θα δώσουν στους επιβάτες τη δυνατότητα να γίνουν οι πρώτοι τουρίστες του διαστήματος χωρίς όμως να υπόσχονται μεγάλες ανέσεις. Όσο για τους πιλότους; Αυτοί θα είναι δύο και θα διαθέτουν ένα σύστημα από οθόνες που θα τους ενημερώνουν και για την παραμικρή λεπτομέρεια του ταξιδιού.

Το όχημα έχει τεσταριστεί σε κάθε πιθανή και απίθανη συνθήκη -ακόμα και σε περίπτωση έκρηξης- και θεωρείται εξαιρετικά ασφαλές για να πετύχει αυτό που υπόσχεται η εταιρεία: Να κάνει, δηλαδή, τον γύρο της Γης τρεις ολόκληρες φορές. Άλλωστε, η SpaceX όπως και η Space Adventures θα χρειαστεί σύντομα να προσφέρουν ένα ακόμα πιο ελκυστικό πακέτο στους υποψήφιους πελάτες καθώς ο ανταγωνισμός παραμονεύει· η Virgin Galactic του Richard Branson και η Blue Origin του Jeff Bezos ετοιμάζουν τα δικά τους πακέτα που θα κοστίζουν περίπου 185 χιλιάδες ευρώ περίπου.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης