Τι γνωρίζουμε για το Cyberpunk 2077 με τον Keanu Reeves

Infobombing για το πιο αναμενόμενο video game του 2020.

Το 1988 τα video games μόλις είχαν αρχίσει να παίρνουν τα πάνω τους, η Atari έχανε τα πρωτεία από τη Nintendo και τα επιτραπέζια αποτελούσαν ακόμα κύρια ψυχαγωγία για τους πιτσιρικάδες της εποχής. Μάλιστα, για όσους ήθελαν να ασχοληθούν πραγματικά με αυτά, υπήρχαν και τα role playing games (RPG): Επιτραπέζια, δηλαδή, που παίζονταν με ζάρια και βιβλία οδηγιών που αριθμούσαν αρκετές εκατοντάδες σελίδες. Έτσι, το 1988, o Mike Pondsmith δημιούργησε το Cyberpunk 2020· ένα δυστοπικό, sci-fi παιχνίδι με τρομερή ατμόσφαιρα και σκοτεινή punk διάθεση.

Μπορεί η εισαγωγή να μοιάζει άσχετη με ένα από τα πλέον αναμενόμενα video games του 2020, το Cyberpunk 2077 όμως κατάγεται από εκείνη τη μακρινή εποχή. Απλά, τώρα, επιστρέφει έτοιμο να κατακτήσει τον 21ο αιώνα. Τι όμως γνωρίζουμε για αυτό το mega project πέρα από την παρουσία του Keanu Reeves που του έχει χαρίσει τρομερό hype;

Η δημιουργική ομάδα

Τι γνωρίζουμε για το Cyberpunk 2077 με τον Keanu Reeves

Σε περίπτωση που δεν έχεις ακουστά τη CD Projekt RED, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες παραγωγής video games της τελευταίας δεκαετίας. Η τριλογία του Witcher θεωρείται ένα master piece του είδους, σε τέτοιον βαθμό ώστε η πολωνική εταιρεία να αποτελεί καμάρι για τη χώρα της - ο Barack Obama, μάλιστα, είχε δεχθεί ως δώρο ένα αντίτυπο του παιχνιδιού όταν επισκέφτηκε τη χώρα. Για αυτό αλλά και αρκετούς λόγους ακόμη το Cyberpunk 2077 αναμένεται με τρομερή προσμονή από την κοινότητα των gamers. Κάτι που η CD Projekt RED έχει κερδίσει με το σπαθί της.

Ο πιο cool τύπος του Χόλιγουντ

Κάπου εδώ στην εξίσωση μπαίνει και ο Keanu Reeves, πιο γνωστός ως ο πιο cool άνθρωπος του Χόλιγουντ, των social media, ίσως και ολόκληρου του πλανήτη. Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε για το Cyberpunk 2077, η δικιά του παρουσία ξεχώρισε. Κάθε δικό του δευτερόλεπτο σε teasers και trailers προκαλούσε έναν χαμό στον κόσμο του ίντερνετ. Τώρα, σιγά σιγά, αποκαλύπτεται και ο ρόλος του. Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός θα υποδυθεί τον χαρακτήρα ενός rockerboy. Τι είναι πάλι αυτό; Επαναστάτες rock n' roll μουσικοί που αντιμάχονται το καταπιεστικό δυστοπικό καθεστώς με όπλο -τι άλλο;- τη μουσική, τα όπλα και τα εκρηκτικά.

Το story

Cyberpunk 2077

Καλώς ήρθες τη δεκαετία του 2070. Πενήντα χρόνια μετά το αρχικό game, ο ο κόσμος δε θυμίζει σχεδόν σε τίποτα τον δικό μας. Η Night City της Καλιφόρνιας είναι ένα μέρος με απολυταρχικό καθεστώς, μία πόλη γεμάτη ρομπότ και αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιμαχόμενες συμμορίες που χρηματοδοτούν μεγάλες επιχειρήσεις (σ.σ: ή μήπως, τελικά, ο κόσμος μας έχει αρχίσει να θυμίζει λίγο τη Night City;). Εσύ, ως παίκτης, θα κληθείς να λύσεις ένα εντυπωσιακό κουβάρι από επικίνδυνες αποστολές και διλήμματα που, όπως όλα δείχνουν, θα κινείται κάπου ανάμεσα στο Grand Theft Auto και το The Witcher. Καθόλου άσχημα, δηλαδή.

To gameplay

To Cyberpunk 2077 είναι ένα sandbox RPG, ένα open world role-playing game με άλλα λόγια. Αν δυσκολεύεσαι να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε, σκέψου έναν κόσμο όπου μπορείς να κάνεις περίπου ό,τι θες (με τις αντίστοιχες συνέπειες βέβαια) σε first person οπτική, να ανεβαίνεις level, να επιλέξεις από τρεις classes και να καβαλάς μηχανές, αυτοκίνητα και φουτουριστικά οχήματα. 

Η CD Projekt RED έχει διαβεβαιώσει ότι εκτός από PS4, Xbox One, και Google Stadia, το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο και για τις κονσόλες νέας γενιάς, PlayStation 5 και Xbox Series X, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Όσο για τις minimum τεχνικές απαιτήσεις για PC; Windows 7 ή Windows 10 64-bit, επεξεργαστής Intel Core i5-3570k ή AMD FX-8310, 8GB RAM, κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX780 ή AMD Radeon RX 470, DirectX 12, 70GB ελεύθερου χώρου στον δίσκο.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

Τι γνωρίζουμε για το Cyberpunk 2077 με τον Keanu Reeves

O καιρός γαρ εγγύς καθώς η ημερομηνία κυκλοφορίας έχει οριστεί για τη 19η Νοεμβρίου. Φυσικά, οι κακές γλώσσες λένε ότι θα έχουμε για άλλη μία φορά καθυστερήσεις καθώς αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η CD Projekt RED δεν μπορεί να καθυστερήσει για πολύ ακόμα: Έχει ήδη ανακοινώσει τις προπαραγγελίες του game από την 1η Οκτώβρη.

Η τιμή

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κοστίζει 59,99 Ευρώ για PS4 και 49,99 για Xbox One και PC. Λογικά, για τις κονσόλες νέας γενιάς θα υπάρξει ανατιμολόγηση που θα αγγίζει τα 79,99 ευρώ και 69,99 αντιστοίχως, χωρίς όμως να είναι τίποτα σίγουρο ακόμη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος