Ti γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το Hogwarts Legacy

O κόσμος του Harry Potter ζωντανεύει σε ένα από τα πιο αναμενόμενα video games για τη χρονιά που έρχεται.

Αρκούν μερικές εικόνες ή ακόμα καλύτερα το trailer του Hogwarts Legacy για να καταλάβει κανείς ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μεγάλα πράγματα. Βέβαια, στο gaming, όπως είναι γνωστό, ο γαμπρός ξυρίζεται στο τέλος. Δε θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που θα δούμε να αποδεικνύεται flop ένα πολυαναμενόμενο παιχνίδι. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχουμε καμία τέτοια ένδειξη -το ακριβώς αντίθετο- για τον κόσμο του Harry Potter που θα ζωντανέψει ξανά στις μικρές οθόνες. Μόνο που τώρα εσύ θα κρατάς την τύχη του Hogwarts στα χέρια σου.

Καλώς ή κακώς η J.K. Rowling, που απολαμβάνει αρκετή δημοσιότητα αυτόν τον καιρό, μάλλον για τους λάθους λόγους καθώς έχει εμπλακεί σε μία ιντερνετική διαμαχή με τους αντιπάλους της να την κατηγορούν για σεξισμό, δεν έχει βάλει το χεράκι της στο video game. Έτσι, μένει στους παραγωγούς να οδηγήσουν το Hogwarts Legacy στον θρίαμβο ή την καταστροφή. Τι γνωρίζουμε όμως για αυτό το παιχνίδι που μέχρι στιγμής έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τις εικόνες του;

Οι πλατφόρμες

Ti γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το Hogwarts Legacy

Το 2021 θα είναι μία πολύ δυνατή χρονιά για το gaming. Εκτός από τα γνωστά και μη εξαιρετέα PlayStation 4 και Xbox, στον χορό μπαίνουν και oi υπερσύγχρονες κονσόλες που ακούν στο όνομα PlayStation 5 και Xbox Series X (αλλά και S). Μην ανησυχείς, θα μπορείς να παίξεις το παιχνίδι και στην παλιά σου κονσόλα αν δεν προμηθευτείς τα νέα "όπλα" της Sony και της Microsoft. Όπως και στον υπολογιστή σου - αρκεί να διαθέτει πολύ δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά μιας και όλα δείχνουν ότι το Hogwarts Legacy θα έχει (υπερβολικές) απαιτήσεις παρόμοιες με το Red Dead Redemption 2.  

Όσο για τους κατόχους Google Stadia και Nintendo Switch; Τα νέα μάλλον δεν είναι καλά. Δεν το γνωρίζουμε με απόλυτη σιγουριά αλλά η παραγωγός Portkey Games (σ.σ: ανήκει στη Warner Bros) δεν έχει δώσει καμία πληροφορία σχετικά με αυτά. Ή ακόμα το σκέφτεται ή -όπως είπαμε- τα νέα δεν είναι καλά.

Το story

hogwarts legacy 2

Αν ήθελες να φορέσεις τα ρούχα του Harry Potter, καλό είναι να το ξεχάσεις. Οι παραγωγοί ήταν ξεκάθαροι από την αρχή μιας το Hogwarts Legacy αποτελεί prequel για τον κόσμο του μικρού μάγου: Η δράση θα λαμβάνει χώρα 100 χρόνια πριν από τον Harry Potter και μισό αιώνα περίπου πριν από τον Newton Scamander (σ.σ: τον πρωταγωνιστή του Fantastic Beasts and Where to Find them). Πολλές περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε, πέρα από το ότι η J.K. Rowling δε συμμετέχει και ότι τα forums έχουν ήδη πάρει φωτιά με προτάσεις, συνωμοσίες και απίστευτα what ifs.

Τέλος, αν πιστεύεις ότι όταν το έργο φεύγει από τα χέρια του δημιουργού του πηγαίνει κατά διαόλου, να σου θυμίσουμε ότι στο gaming δεν ισχύει πάντα αυτό. Υπάρχει το Witcher και Middle Earth: Shadow of War που δείχνουν ότι υπάρχουν τρανταχτές εξαιρέσεις σε όλους τους κανόνες.

To gameplay

Ποιος βρίσκεται πίσω από τη "μηχανή" που θα δώσει ζωή και κίνηση στο Hogwarts Legacy; Η Avalanche που είναι πιο γνωστή από τη σειρά παιχνιδιών Disney Infinity έχει το δύσκολο έργο να κατασκευάσει ένα open world αντάξιο των απαιτήσεων - τίποτα λιγότερο από το εκπληκτικό σύμπαν του Witcher δεν θα είναι αποδεκτό. Ο κόσμος άλλωστε του Harry Potter έχει φανατικούς οπαδούς που γνωρίζουν και την παραμικρή σπιθαμή από τα κάστρα, τα δάση και τις (φανταστικές) πόλεις γύρω από το Hogwarts. Τέλος, ναι, καλά μάντεψες, το game θα είναι rpg.

Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

To Ηοgwarts Legacy θα βρίσκεται στα ψηφιακά e-shops και στα ράφια των καταστημάτων στις 31 Μαρτίου του 2021. Aν δεν αλλάξει το πλάνο λόγω Covid-19 (είναι και περίεργες οι εποχές). Θα αποτελέσει, δηλαδή, την καλύτερη προθέρμανση για το Fantastic Beasts and where to Find them 3, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Νοέμβρη του 2021.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.