Η BMW μόλις έφτιαξε μία ηλεκτρική στολή πτήσης

Ένα wingsuit που σου επιτρέπει να πετάς με 300 χλμ/ώρα.

Η BMW εξέπληξε τους fans της με μία διαφορετική από τα συνηθισμένα κίνηση, αποκαλύπτοντας ένα ηλεκτρικό wingsuit με μία μίνι τουρμπίνα. Μάλιστα, έγινε και μία δοκιμαστική πτήση με τον Peter Salzmann, έναν φανατικό αθλητή των air sports, με το αποτέλεσμα της ενέργειας να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Ο Salzmann, μαζί με άλλους δύο αθλητές, έπεσαν από ύψος 4 χιλιομέτρων φορώντας το ειδικό κοστούμι της γερμανικής εταιρείας και πιάνοντας ταχύτητες μέχρι και 300 χλμ/ώρα.

Το νέο project της BMW αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Designworks και τον ίδιο τον Salzmann. Ο τελευταίος επιθυμούσε να βελτιώσει τις επιδόσεις του στο εν λόγω σπορ, κάτι που οδήγησε τους ανθρώπους των brands να προσαρμόσουν έναν ηλεκτρικό κινητήρα σε κεντρικό σημείο της στολής (συγκεκριμένα στο στήθος αυτού που τη φορά).

Για την υλοποίηση του πλάνου χρειάστηκαν 3 χρόνια ερευνών και πειραματισμών, που περιελάμβαναν μέχρι και μικρές, σύντομες πτήσεις στο περίφημο οριζόντιο τούνελ της BMW, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για να τσεκαριστούν τα αεροδυναμικά στοιχεία των αυτοκινήτων της.

Το ηλεκτρικό wingsuit δημιουργήθηκε γύρω από την iEV τεχνολογία της BMW και παρέχει ισχύ της τάξεως των 15kW, η οποία διαμοιράζεται ανάμεσα στα δύο πτερύγια από ανθρακονήματα.

Η BMW μόλις έφτιαξε μία ηλεκτρική στολή πτήσης

Ο γενικότερος στόχος του wingsuit είναι να επιτρέψει μεγαλύτερες πτήσεις στις ελεύθερες πτώσεις και αποκαλύφθηκε ως μέρος ενός 
διαδικτυακού NextGen event της BMW, που έδωσε στους θεατές ένα μικρό δείγμα από το ηλεκτρικό της μέλλον. Το τελευταίο προφανώς και περιλαμβάνει και αυτοκίνητα, πέρα από ανθρώπους με φτερά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ξέρουμε πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα

Ψάξαμε την αγορά για εσένα και έτσι σου έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης