Κάποτε η πολυτέλεια ήταν συνώνυμη της λιμουζίνας. Η άνεση κυριαρχούσε στο μυαλό των αηδιαστικά πλουσίων. Αργότερα, ήρθε η εποχή των supercars όπου οι εξωφρενικές επιδόσεις έγραφαν καλύτερα στα dinner parties και τις εφορμήσεις στα εξωτικά resorts. Τα τελευταία χρόνια, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ακόμα και η Ferrari ή η Lamborghini, κάνουν στροφή προς τα SUVs: Άνεση, επιδόσεις και ροπή που φέρνει στον νου στρατιωτικό όχημα. Έτσι, ήταν λογικό και αναμενόμενο να δούμε την ίδια τάση και στα υπερπολυτελή γιοτ.

Ίσως, γνωρίζεις τη Lazzarini Design από τον πολύ ενδιαφέρον και νοσταλγικό jet ski που εμπνέεται από το σχέδιο της θρυλικής Vespa. Ή το πανέμορφο F33 Spazziale speed boat. Τώρα, ήρθε η ώρα να σου συστήσουμε το Pagurus, ένα υπερπολυτελές γιοτ, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προχωράει για κάποια μέτρα στην παραλία. Ναι, καλά διάβασες.

Lazzarini

Το Pagurus (σ.σ: στα Λατινικά θα πει "καβούρι") μπορεί χάρη στους ειδικούς "έλικες" που διαθέτει, το κάθε ένα κρύβει μία diesel μηχανή 440 ίππων, να καρφώνεται στην άμμο και να προσαράζει με άνεση στην ακτή. Καθόλου άσχημα, δηλαδή, για ένα luxury γιοτ των 25 μέτρων. Πότε άλλοτε η πολυτέλεια είχε την αμφίβια ικανότητα των hovercrafts;

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Φυσικά, δεν είναι μονάχα οι έλικες εκείνη που κάνουν το Pagurus αμφίβιο. Το design το βοηθά για να πετύχει τους σκοπούς του, χωρίς σε καμία στιγμή να χάνει τη minimal προσέγγιση και την πολυτελή αισθητική. Μάλιστα, μέσα στους ευρείς χώρους που διαθέτει, υπάρχει και πρόβλεψη για θέση πάρκινγκ ενός ολόκληρου SUV. 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, οι δύο Caterpillar κινητήρες των 900 αλόγων δίνουν τη δυνατότητα σε αυτό το πρωτότυπο καταμαράν να κινείται με 25 κόμβους πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας. Όσο για την τιμή του; Προφανώς, και αγγίζει δυσθεώρητα ύψη: 30 εκ. δολάρια.