Τα πιο όμορφα γιοτ στον κόσμο παρέλασαν στις Κάννες

Για άλλη μία χρονιά το Cannes Yachting Festival έκλεψε την παράσταση.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 17 Σεπτεμβρίου 2019

To Cannes Yachting Festival είναι ένα από τα πιο σημαντικά events στον κόσμο των υπερπολυτελών γιοτ. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο από το 1977, η παρέλαση των πολύτιμων σκαφών συνεχίστηκε δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για τους fans που απόλαυσαν το μεγαλείο της εκδήλωσης και τους φωτογράφους που αποθανάτισαν τους πρωταγωνιστές του φεστιβάλ. 

Περισσότερα από 700 σκάφη συμμετείχαν, ένας αριθμός που φέρνει το Cannes Yachting Festival στην κορυφή του κόσμου όσον αναφορά το πλήθος των συμμετεχόντων, με αρκετούς από αυτούς να κατέχουν ηγετική θέση στην ιστιοπλοΐα και τον σχεδιασμό πολυτελών σκαφών. 

Gunboat 68

Τα πιο όμορφα γιοτ στον κόσμο παρέλασαν στις Κάννες

Αναμφισβήτητα ένα από τα ωραιότερα εκθέματα ήταν το Gunboat 68. Ένα καταμαράν 21 μέτρων με αεροδυναμικό σχεδιασμό. Το δημιούργημα δύο πολύ γνωστών ονομάτων της ναυσιπλοΐας (Christophe Chedal Anglay και Patrick Le Quement) τράβηξε όλα τα φλας των φωτογράφων.

Silent 55S2

Silent 55S2 σκάφος

Εξ' ολοκλήρου ηλεκτρικό, ικανό να αγγίξει τους 19 κόμβους την ώρα και μία ξεκάθαρη απόδειξη ότι η πράσινη επανάσταση περνά σιγά σιγά από τον κόσμο των αυτοκινήτων σε αυτό των σκαφών, το Silent 55S2 έχασε στο νήμα την πρωτιά του πιο πολυφωτογραφημένου γιοτ από το Gunboat 68. 

Sunreef 80

Sunreef 80 σκάφος

Αν τώρα έπρεπε να επιλέξουμε το προσωπικό μας αγαπημένο, τότε το Sunreef 80, το σκάφος που εντυπωσίασε ακόμα και τον Rafael Nadal, θα ήταν η επιλογή μας. Μάλιστα παίρνει επιπλέον πόντους για το εξωτερικό jacuzzi και το υπερσύγχρονο σύστημα ήχου που διαθέτει.

Baglietto 48M T-line

Baglietto 48M T-line σκάφος

Με μήκος 47,6 μέτρα, πλάτος 9,5 μέτρα και έξι ολόκληρες καμπίνες το Baglietto 48M T-line ήταν με διαφορά το μεγαλύτερο σκάφος της εκδήλωσης. Μάλιστα οι τυχεροί επιβάτες του έχουν πρόσβαση, μεταξύ άλλων, σε πισίνα και γυμναστήριο.

Arcadia Sherpa XL

Arcadia Sherpa XL σκάφος

Ένα ακόμα σκάφος που ξεχώρισε στο φεστιβάλ ήταν το Arcadia Sherpa XL, των 220 τ.μ. που ο ιδανικός σχεδιασμός του το κάνει να δείχνει ακόμα πιο ευρύχωρο από όσο είναι.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία