O Elon Musk αναβαθμίζει το ίντερνετ με το Starlink

Ο Νοτιοαφρικανός entrepreneur υπόσχεται γρήγορο και σταθερό ίντερνετ παντού. Κυριολεκτικά.

Γράφει: Παναγιώτης Κούστας 02 Φεβρουαρίου 2021

Μετά τις online πληρωμές με το PayPal, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την Tesla και την κατάκτηση του διαστήματος με την SpaceX, ο Elon Musk επιχειρεί να αλλάξει, προς το καλύτερο, και τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε στο διαδίκτυο. Το όχημά του σε αυτό το εγχείρημα δεν είναι άλλο από το περίφημο Starlink, ένα σύστημα σύνδεσης μέσω δορυφόρων, ικανό να προσφέρει γρήγορο ίντερνετ και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη.

O Elon Musk αναβαθμίζει το ίντερνετ με το StarlinkiSTOCK

Η ιδέα του Musk περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας τεχνολογικής υποδομής αποτελούμενης από χιλιάδες δορυφόρους που θα βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο, χωρίς να επηρεάζονται από τη γεωστατική τροχιά, ικανούς να μεταδίδουν ένα δυνατό σήμα με καλό εύρος ζώνης στη Γη. Το αποτέλεσμα; Καλύτερη, πιο γρήγορη και πιο σταθερή σύνδεση (παντού). 

Το Starlink έχει ήδη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ενώ σχετικά πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκτασή του στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα), κάνοντας την αρχή με τις αιτήσεις για τις απαραίτητες εγκρίσεις και άδειες από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Προς το παρόν, αν και γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον στην Ιταλία η εταιρεία έχει ήδη λάβει νομική μορφή, δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση για το αν έχει πάρει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες, ούτε για το πότε θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες της.

Στα αβαντάζ, προσθέστε τη "δημοκρατικότητα" του Starlink, καθώς θα μπορεί να απευθύνεται σε όλους. Το κόστος λειτουργίας του συστήματος των δορυφόρων θα είναι χαμηλό, με τη διατήρηση και αντικατάσταση των δορυφόρων να γίνεται από την ίδια την εταιρεία και να διαμοιράζεται ανάμεσα σε όλους τους συνεργαζόμενους παρόχους των εμπλεκόμενων χωρών.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Christopher Reeve έγινε Google doodle

O κινηματογραφικός Superman έφυγε από τη ζωή στις 25 Σεπτεμβρίου του 2004.

Το πείραμα των 36 ερωτήσεων που δημιουργεί ερωτευμένους

Λέγεται πως όταν κάποιος τις κάνει στο αντικείμενο του πόθου του, καταλήγουν και οι δύο ερωτευμένοι.

Φρέσκα vs αποξηραμένα φρούτα: Τι είναι πιο θρεπτικό

Ένα crash test ανάμεσα στα δύο είδη και τα θρεπτικά συστατικά τους.

Ο James Franco οργώνει την Ελλάδα με τη σύντροφό του

H σύντροφός του, Izabel Pakzad έχει ελληνική καταγωγή.

Will Smith, ο πρίγκιπας του cool

Τρεις δεκαετίες φιλμογραφίας, τρεις δεκαετίες απίθανων εμφανίσεων εκτός οθόνης.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Τι συμβαίνει επιτέλους με τη Jennifer Aniston και τον David Schwimmer;

Οι φήμες οργιάζουν και η Rachel αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τη σχέση της με τον Ross.