Τα κορυφαία apps στην ιστορία του iPhone

Οι εφαρμογές που καλό θα ήταν να μη λείπουν από το κινητό σου.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 24 Φεβρουαρίου 2021

Όταν αγοράζεις καινούριο iPhone ή κάνεις ένα γενναίο reset στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του ήδη υπάρχοντος, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να εγκαταστήσεις τις πιο χρήσιμες και γι᾽αυτό δημοφιλείς εφαρμογές που χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου. Το ρήμα "χρειάζομαι" είναι σχετικό βέβαια, οπότε ας συμφωνήσουμε στο ότι είναι εκείνες που θέλοντας και μη κατά πάσα πιθανότητα θα τις χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όσον αφορά στην iOS φιλοσοφία λοιπόν, αυτά είναι τα 10 apps που εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τα περισσότερα downloads στο App Store.

Facebook

Τα κορυφαία apps στην ιστορία του iPhoneChesnot

2,5 δισ. χρήστες είναι ένας πολύ καλός λόγος για να μην αναλύσουμε κάτι. Βέβαια, ίσως σε βάθος χρόνου στη θέση του Facebook να δούμε να φιγουράρει το Messenger, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που σιγά σιγά εγκαταλείπουν τους λογαριασμούς τους.

Instagram

instaSOPA Images / Getty Images

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το Instagram αγαπάει τα iPhones και οι developers έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους στην iOS εκδοχή του. Όπως και να έχει πάντως, πρόκειται για το πιο γρήγορα εξελισσόμενο κοινωνικό δίκτυο αυτήν τη στιγμή στον κόσμο που ενδεχομένως σύντομα να μπορέσει να επισκιάσει σε δημοτικότητα τον προκάτοχο και "αδερφάκι" του, Facebook. Το Clubhouse αρκεί πολύ ακόμη.  

Whatsapp

whatsappGetty Images

Παρά τα όσα έχουν ακουστεί για την κακή διαχείριση των προσωπικών δεδομένων και τις σημαντικές απώλειες σε χρήστες που έχει μετρήσει έκτοτε, θα ήταν δύσκολο αυτή η λίστα να μην το περιείχε. Θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αποκλειστεί το Whatsapp από τέτοιου είδους λίστες. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ξέρουμε καν αν θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. 

Gmail

gmailThomas Trutschel

Eίναι δυνατόν να είσαι εκτός γραφείου για δουλειές και να μην έχεις εύκολη πρόσβαση στο email σου; Ρητορική η ερώτηση. 

Lastpass

Last Pass

Πρόκειται για τον πιο αξιόπιστο τρόπο για να αποθηκεύει κανείς τους κωδικούς του, ειδικά αν παθαίνει συχνά διαλείψεις. Σκέψου το κάτι σαν password manager που λειτουργεί πολύ εύκολα με το δακτυλικό αποτύπωμα ώστε να μην υπάρχουν διαρροές. 

Moovit

MoovitMoovit

Το Moovit βολεύει ιδιαίτερα όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη τους, αλλά και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Η εφαρμογή διαθέτει στάσεις λεωφορείων και μετρό από 3.400(!) πόλεις σε 112 χώρες με τις πληροφορίες συνεχώς να ανανεώνονται. Έτσι, οι χρήστες βρίσκουν εύκολα τις πλησιέστερες στάσεις, δρομολόγια και μερικές φορές μοτοσυκλετιστές που δεν έχουν πρόβλημα να μοιραστούν τη βόλτα τους μαζί σου (αρκεί να συνεισφέρεις στα έξοδα). 

VSCO

VSCOVSCO

Φίλτρα πολλά πάρα πολλά και εξονυχιστικό editing. Το VSCO είναι η ιδανική εφαρμογή για όσους θέλουν οι φωτογραφίες τους να είναι άψογες. 

Spotify

Spotify

Οι καιροί που κυκλοφορούσαμε με walkman, discman και mp3 έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το Spotify έχει βάλει σε μεγάλο βαθμό το χέρι σε αυτήν την εξέλιξη και φροντίζει συνέχεια να ανανεώνεται για να κακομαθαίνει ακόμη περισσότερο τους χρήστες του.
 

Genius Scan

Genius ScanGenius Scan

Γιατί να αγοράσεις συσκευή scanner όταν μία εφαρμογή μπορεί να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά στο κινητό σου. Με το Genius Scan το μόνο που χρειάζεσαι είναι σταθερό χέρι ώστε να βγει σωστά το έγγραφο που θέλεις να σκανάρεις και μετά να το αποθηκεύσεις ως pdf αρχείο. Τόσο απλά.

League of Legends: Wild Rift

League of legendsRiot Games

Είναι πολύ φρέσκο παιχνίδι, αλλά ήδη έχει κερδίσει μεγάλη μερίδα των gamers γιατί καταφέρνει να εκμεταλλευθεί όλα τα "προσόντα" των iPhones. Μία δοκιμή θα σε πείσει. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης