Κάπως έτσι θα μοιάζει (;) το iPhone 13

Η Apple γνωρίζει ότι οι χρήστες έχουν αυξημένες προσδοκίες και δε θέλει να τους απογοητεύσει.

Ολοένα και πλησιάζει το χρονικό διάστημα που θα δούμε επιτέλους το iPhone 13 και είναι πολύ λογικό μέχρι να συμβεί αυτό, να οργιάζει ακόμη περισσότερο η φημολογία. Το ίδιο ισχύει και για τις διαρροές ειδικά όταν κατά τα φαινόμενα η Apple δεν είναι σε θέση να τις σταματήσει. Για την εταιρεία με επικεφαλής τον Tim Cook αποτελούν δίκοπο μαχαίρι αφού αφενός αποτελούν διαφήμιση αφετέρου όμως δημιουργούν επιπρόσθετες προσδοκίες στο καταναλωτικό κοινό.

Η καινοτομία

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iPhone 13 θα διαθέτει μία "always-on" οθόνη, που θα θυμίζει πολύ Apple Watch. Η λειτουργία αυτή ουσιαστικά επιτρέπει στην οθόνη να παραμένει ανοιχτή και να ενεργοποιείται ακόμη και σε κατάσταση αδρανοποίησης (sleep mode) για να εμφανίσει χρήσιμες πληροφορίες και ειδοποιήσεις. Όσον αφορά στο αν αυτό το χαρακτηριστικό θέτει σε κίνδυνο την -ήδη χαμηλή μετά από χρόνια χρήση- απόδοση της μπαταρίας του, οι χρήστες δε χρειάζεται να ανησυχούν καθώς η Apple προσπαθεί να εκμεταλλευθεί στοιχεία από το hardware για να αποτρέψει την γρήγορη εξάντλησή της. 

Προς αυτήν κατεύθυνση αναμένεται να βοηθήσει η LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxid) οθόνη του που επίσης συναντάμε για τον ίδιο λόγο στο Apple Watch που βασίζεται στην προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης και τη δραστική μείωσή του όταν, για παράδειγμα, η οθόνη δεν ανιχνεύει καμία απόκριση αφής.

Η γρήγορη φόρτιση

Η συνεχώς ενεργή οθόνη δεν είναι η μόνη καινοτομία του iPhone 13, καθώς έχει επίσης διαρρεύσει ότι η Apple σχεδιάζει να προσφέρει ενισχυμένη γρήγορη φόρτιση 25W σε ολόκληρη τη γκάμα της νέας της συσκευής. Ενώ πρόκειται για μία σχετικά μέτρια ενίσχυση μετά από τα 20W της σειράς iPhone 12, το βασικό είναι ότι δεν είναι σύνηθες από την Apple να σπεύδει να ενημερώσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τις προδιαγραφές ισχύος της. 

Οι τελευταίες διαρροές μπορεί να αποδειχθούν το κερασάκι στην τούρτα για τις πιθανές βελτιώσεις που αναμένονται, συμπεριλαμβανομένης μίας μικρότερης εγκοπής (notch), υπερμεγέθους οπίσθιας κάμερας και επεξεργαστή A15 στο πλαίσιο της επόμενης γενιάς 5G. Δεν έχουμε παρά να κάνουμε υπομονή μέχρι να δούμε αν όντως θα πραγματοποιήσει όλα τα παραπάνω ή και περισσότερα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος