Instagram stories διάρκειας ενός λεπτού

15 δευτερόλεπτα δεν αρκούν σε κανέναν τελικά.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 01 Δεκεμβρίου 2021

Τα Instagram Stories μεγαλώνουν και θα μπορούν να διαρκέσουν έως και ένα λεπτό. Στο πλαίσιο μίας σημαντικής ενημέρωσης που έχει προβεί σε διορθώσεις της λειτουργίας της εφαρμογής σε iOS και Android , το κοινωνικό δίκτυο της Meta αποφάσισε να πραγματοποιήσει μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές στην ιστορία του. Η αλήθεια είναι ότι η είδηση είχε ανακοινωθεί πριν από το καλοκαίρι, μάλιστα σχεδόν αθόρυβα μερικοί χρήστες ήδη μπορούν να δημοσιεύσουν τις πρώτες μεγάλες ιστορίες που διαρκούν ένα λεπτό χωρίς καμία διακοπή. Μέχρι τώρα, ήταν εφικτό να ανεβάσει κανείς βίντεο ενός λεπτού ή περισσότερων, απλώς δημοσιευόταν με τη μορφή διακεκομμένων stories των 15 δευτερολέπτων. Λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τη διευρυμένη σημασία των βίντεο εντός της εφαρμογής , το Instagram θέλησε να μας δώσει τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε σύντομα βίντεο στα Stories μας κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή μας. 

Προς τι η αλλαγή;

Η αλήθεια είναι ότι το Instagram δεν έπαθε ξαφνικά κρίση καλοσύνης. Άλλωστε επιφανειακά μοιάζει με μία σχετικά ασήμαντη αλλαγή. Αν το καλοσκεφτούμε από την άλλη, μπορεί να ταρακουνήσει συθέμελα τον τρόπο που αφηγούμαστε γεγονότα, ειδήσεις ή αποσπάσματα από την καθημερινότητά μας. Μετά το Reel, αυτή μάλλον είναι η "πληρωμένη" απάντηση του κοινωνικού δικτύου στην επεκτατική διάθεση του ιδιαίτερα δημοφιλούς στους νέους, TikTok. Ενδεχομένως μάλιστα, να είναι το εφαλτήριο μίας σχεδόν μακροπρόθεσμης επιλογής για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ενσωματώσουν καλύτερα και πλήρως τις διαστάσεις των βίντεο προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις διαφαινόμενες ανάγκες των χρηστών τους. 

Εντούτοις, η επιμήκυνση των ιστοριών δεν αποκλείει να κουράσει τους χρήστες από την "έκθεσή" τους σε μακροσκελές και συχνά ανούσιο περιεχόμενο από influencers, κινδυνεύοντας έτσι να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα του μηνύματος ή τουλάχιστον να σαμποτάρουν τη συνεχή ροή του timeline των stories. 

Όπως και να έχει, η αλλαγή αυτή εμφανίζεται αργά και σταδιακά στους χρήστες, με αποτέλεσμα να χρειαστούν μερικές εβδομάδες μέχρι να εφαρμοστεί σε όλους. Μόνο τότε πάντως, θα μπορέσουμε να έχουμε εικόνα και να προχωρήσουμε σε έναν απολογισμό για το αν η εν λόγω επιμήκυνση ωφέλησε το Instagram ή όχι.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο γιοτ του David Beckham

Το νέο, ιταλικό σκάφος του Becks είναι ένα πραγματικό θαλάσσιο κόσμημα.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Metaverse και μόδα

Γιατί η Ralph Lauren θέλει να σου πουλήσει 'εικονικά' ρούχα.

Μήπως το παρακάνεις με το κρέας;

Ποια είναι τα διατροφικά οφέλη του κρέατος και πόσο κρέας πρέπει να τρως την εβδομάδα.

Χρηστικός οδηγός αυτοπεποίθησης για εσωστρεφείς

Οι εσωστρεφείς έχουν εσωτερικές δυνάμεις, τις οποίες δεν 'διαφημίζουν', αλλά τις επιστρατεύουν όποτε υποχρεώνονται να αντιμετωπίσουν δύσκολες και άβολες καταστάσεις.

Πώς θα χτίσεις γρήγορα τεράστια πλάτη

Πώς θα χτίσεις γερή και μυώδη πλάτη εύκολα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.