Πώς το κρύο επηρεάζει την μπαταρία του κινητού

Γενικά, οι ακραίες θερμοκρασίες δεν είναι το φόρτε του.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 14 Ιανουαρίου 2022

Το κρύο και γενικότερα οι αλλαγές στη θερμοκρασίας δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι του smartphone. Ο παγετός το χειμώνα και οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στη συνολική απόδοση, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία της μπαταρίας του κινητού μειώνοντας τη διάρκειά της, τις δυσλειτουργίες του λογισμικού και τις γενικές επιβραδύνσεις. Πόσες φορές έχεις ξεχάσει το τηλέφωνό σου στον ήλιο και εμφανίστηκε αυτό το ενοχλητικό μήνυμα υπερθέρμανσης που σου ζητούσε να το αφήσεις στην άκρη για λίγα λεπτά; Ή αντίστοιχα ενώ έκανες σκι και η συμπύκνωση απειλούσε να σπάσει τα εξαρτήματα κάτω από την οθόνη;

Μέχρι ποια θερμοκρασία αντέχει το smartphone

Οι κατασκευαστές συνιστούν τη χρήση των smartphones σε ένα συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασιών από 0 έως 35 βαθμούς για την αποφυγή κάθε είδους προβλήματος.Αυτό το εύρος πέφτει στους -15 βαθμούς με μέγιστο όριο ανοχής έως 40 βαθμούς σε περίπτωση που είναι εκτός λειτουργίας. Στο πολύ κρύο ή την πολλή ζέστη, τα smartphones κινδυνεύουν να μην αντέξουν τις θερμοκρασίες- και, από τις δύο καταστάσεις, ο χειμερινός παγετός είναι σίγουρα πιο επικίνδυνος. 

Πώς το κρύο επηρεάζει την μπαταρία του κινητούiStock

>Διάβασε ακόμη: Το πρόβλημα με τη φόρτιση του κινητού το βράδυ

Η μπαταρία εξαντλείται νωρίτερα

Περισσότερο από όλα όμως, κινδυνεύει η μπαταρία που δοκιμάζεται σοβαρά από το κρύο. Εάν σε κανονικές συνθήκες, το τροφοδοτικό είναι σε θέση να παρέχει τη σωστή ποσότητα ενέργειας για μέγιστη αυτονομία περίπου 1-2 ημερών, όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν η μπαταρία πρέπει να χρησιμοποιήσει περισσότερη φόρτιση για να παρέχει την ίδια ποσότητα ενέργειας. Έτσι, στην ουσία, την καταναλώνει νωρίτερα και αποφορτίζεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το συνηθισμένο. Προφανώς αν η διαφορά θερμοκρασίας είναι αμελητέα δεν τίθεται θέμα, αλλά αν πας για σκι για μία εβδομάδα και το τηλέφωνο εκτίθεται συνεχώς σε θερμοκρασίες κάτω από -10 βαθμούς, η διαφορά θα γίνει αμέσως αισθητή, πόσω μάλλον αν το smartphone είναι παλιό. 

Τι να κάνεις για να αποφύγεις τα προβλήματα

Η πιο γρήγορη λύση είναι να το απενεργοποιούμε όταν ξέρουμε ότι βρισκόμαστε κοντά στις οριακές τιμές, ώστε να προστατεύσουμε όλα τα εξαρτήματα και να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μπαταρία όταν τη χρειαζόμαστε. Διαφορετικά, στο σκι, η πιο εύκολη εναλλακτική λύση είναι να το βάλουμε σε μία τσέπη της στολής μας - όχι του μπουφάν - ώστε να είναι κοντά στο σώμα μας και ακόμα καλύτερα να αγοράσουμε μία ειδική θερμική θήκη.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η αμύθητη περιουσία του θρυλικού συνθέτη Stephen Sondheim

Ο 91χρονος δημιουργός πασίγνωστων μιούζικαλ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο.

Η προπόνηση του snowboarder

Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις σώμα για snowboard και να παραμείνεις σε φόρμα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Γιατί το iPhone 14 ίσως είναι το ομορφότερο της ιστορίας

Η ομορφιά άλλωστε αφενός είναι υποκειμενική αφετέρου πηγάζει από μέσα μας...

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Σκανδιναβικά κόλπα για να αντιμετωπίσεις τον χειμώνα

Κάποια από αυτά έρχονται από την Nordic παράδοση και δουλεύουν άψογα, κάθε φορά.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα τρικ του Harvard για περισσότερη συγκέντρωση

4 συμβουλές που σύμφωνα με το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη