Θα αγόραζες iPhone με μηνιαία συνδρομή;

Να και κάτι που μάλλον έρχεται για να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 30 Μαρτίου 2022

Η Apple σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση iPhone και iPad με συνδρομή στο πλαίσιο της πρώτης μηνιαίας υπηρεσίας υλικού επί πληρωμή. Ακριβώς όπως τα τελευταία δύο χρόνια ενίσχυσε τις συνδρομές "λογισμικού" της μέσω των Apple Music, Apple TV +, Apple Fitness + και Apple Arcade, τώρα στρέφει το βλέμμα της στον κόσμο των συσκευών για να πολλαπλασιάσει τις ροές εσόδων στην εταιρεία. Τουλάχιστον αυτό το σκεπτικό αποκάλυψε το Bloomberg σε μία σχετική έκθεση που διευκρινίζει ότι η μηνιαία χρέωση δε θα είναι απλώς η τιμή της συσκευής διαιρεμένη σε 12 ή 24 μήνες, αλλά μάλλον ένα μηνιαίο κόστος που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί και που θα μας επιτρέπει να αναβαθμίσουμε το τηλέφωνο ή το tablet μας στο τελευταίο μοντέλο που μόλις κυκλοφόρησε. 

Μία ωραία ιδέα

Εν ολίγοις, φαντάσου το σαν ένα είδος ενοικίασης μέσω του οποίου θα μπορούμε να κρατήσουμε ένα iPhone για μερικούς μήνες (έστω για να το δοκιμάσουμε στην πράξη και να διαπιστώσουμε αν είναι το κατάλληλο μοντέλο για εμάς) ή να εγγραφούμε ως fans και να λαμβάνoυμε το επόμενο μοντέλο κάθε χρόνο χωρίς να χρειάζεται να ολοκληρώνουμε την αγορά κάθε φορά στο 100%. 

Θα αγόραζες iPhone με μηνιαία συνδρομή;

Όπως και οι άλλες συνδρομές της Apple, θα συνδέεται με τον υπάρχοντα λογαριασμό Apple ID του χρήστη, με τη δυνατότητα να συνδυάζει και τις υπηρεσίες AppleCare ή Apple One. 

>Διάβασε ακόμη: Κάποια πράγματα που δε γνωρίζεις για το iPhone

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν πρόκειται για μία απόλυτη καινοτομία, δεδομένου του ότι υπήρχε ήδη ένα πρόγραμμα ενημέρωσης για το iPhone που μας επέτρεπε να έχουμε το τελευταίο μοντέλο μαζί με την AppleCare έναντι ενός μηνιαίου τέλους, αλλά ήταν μία προσφορά που αφορούσε στην 24μηνη συνδρομή υπό ειδικές συνθήκες. Η Apple ήδη γνωρίζει ότι το δάνειο ενός μήνα ή η συνδρομή χωρίς συγκεκριμένους όρους δύσκολα θα γίνουν δημοφιλείς αφού λίγοι θα είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν να επενδύσουν κεφάλαια μηνών για να νοικιάσουν μία συσκευή που θα πρέπει να επιστρέψουν στο τέλος. 

χέρι κρατάει iPhone 12

Πιο πιθανό, λοιπόν, είναι η Apple να προσανατολίζεται σε ένα είδος αναβάθμισης Apple One κατά την οποία θα πληρώνουμε τα προϊόντα της σε μηνιαίες δόσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η συνδρομή για την αγορά ενός iPhone ή iPad μπορεί να αποτελέσει μία νέα λύση για να εξοικονομήσουμε χρήματα από την αγορά μίας νέας συσκευής και να μπορέσουμε να διαιρέσουμε το κόστος σε αρκετούς μήνες χωρίς να επιβαρυνθούμε με πάρα πολλούς τόκους όπως στην περίπτωση της αγοράς τους μέσω τηλεφωνικών εταιρειών. Δεν ακούγεται άσχημο, σωστά;

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το τροχόσπιτο του DiCaprio μοιάζει με διαμέρισμα

Το Star Camper του ηθοποιού δεν το λες σίγουρα "τυπικό" τροχόσπιτο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H Lamborghini και οι 'ήρωες των καλωδίων' στην Ουκρανία

Το προσωπικό της Leoni κάνει τεράστιες θυσίες για να συνεχίσει να κινείται η παραγωγική διαδικασία.

Γραφει TopGear