Γιατί το iPhone 14 ίσως είναι το ομορφότερο της ιστορίας

Η ομορφιά άλλωστε αφενός είναι υποκειμενική αφετέρου πηγάζει από μέσα μας...

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 25 Ιανουαρίου 2022

Εννέα μήνες απομένουν μέχρι να δούμε και επισήμως το iPhone 14, αλλά ήδη μάλλον γνωρίζουμε αρκετά από όσα πρέπει να περιμένουμε από το νέο δημιούργημα της Apple. Όσο κι αν προσπαθούμε να κρατάμε μικρό καλάθι ως τότε, κατά πάσα πιθανότητα το καινούργιο smartphone θα είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα.

Τα μοντέλα iPhone 14 Pro ενδέχεται να αποτελέσουν μία από τις πιο ριζοσπαστικές αναβαθμίσεις συσκευής στην ιστορία της σειράς κινητών, καθώς πιστεύεται ότι μεταξύ άλλων θα έχουν συνδεσιμότητα USB-C, Face ID κάτω από την οθόνη και ότι θα εγκαταλείψουν την εγκοπή (notch) για μία διάτρητη μπροστινή κάμερα. Αλλά και η απλή σειρά iPhone 14 θα μπορούσε να υποστεί μια σημαντική ανανέωση, με το mini να καταργείται εξαιτίας ενός νέου iPhone 14 Max 6,7 ιντσών. Ναι, θα είναι ένα γιγαντιαίο iPhone 14, χωρίς όμως να φέρει το χαρακτηρισμό "Pro".

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή.

Με ή χωρίς εγκοπή;

Φημολογείται έντονα ότι το iPhone 14 θα απαλλαγεί από την εγκοπή που εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος της οθόνης του iPhone, τουλάχιστον στα μοντέλα Pro. Aυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι πώς ακριβώς θα μπορούσε να μοιάζει η επανασχεδιασμένη οθόνη του iPhone 14.

Μαζί με τις φήμες που υποδηλώνουν ότι η Apple θα μετατοπίσει το Face ID κάτω από την οθόνη, οι fans της εταιρείας εικάζουν ότι η εγκοπή για την μπροστινή κάμερα του τηλεφώνου θα έχει σχήμα 'χαπιού' αντί για τη στρογγυλή εγκοπή που εμφανίζεται στους μεγάλους Android ανταγωνιστές του iPhone, όπως τα Samsung Galaxy S21 και OnePlus 10 Pro. 

>Διάβασε ακόμη: Ο κόσμος μέσα από τα μάτια του Tim Cook

Ο αριθμός των νέων συσκευών

Σύμφωνα με μία από τις πιο ισχυρές φήμες η Apple δε θα κατασκευάσει ένα iPhone 14 mini. Το μικρότερο τηλέφωνο της Apple, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του με το iPhone 12 και συνεχίστηκε με το iPhone 13, δεν τα έχει πάει τέλεια σε πωλήσεις -τουλάχιστον όχι όσο αναμενόταν- άσχετα αν είναι μία εξαιρετική συσκευή.

Με ή χωρίς θύρα Lightning;

Σύμφωνα με τον Jon Prosser, έναν ειδικό στη διαρροή ειδήσεων αναφορικά με την Apple, το iPhone 14 θα μοιάζει με ένα συνδυασμό iPhone 12 και iPhone 4, με την έννοια ότι θα διατηρεί τις άκρες του επίπεδες. Σε αυτές τις άκρες θα μπορούσε να υπάρχει ένα κουμπί σίγασης και μία ομάδα στρογγυλεμένων κουμπιών για την κεντρική ένταση του ήχου, όπως στο iPhone 4.

Επιπρόσθετα, αν υποθέσουμε ότι οι πλευρές του iPhone 14 θα είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο, τότε η συσκευή θα είναι πιο ανθεκτική από τις προγενέστερές της. Παρεμπιπτόντως, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η επόμενη γενιά iPhone δεν θα έχει θύρα. 

Μία φημολογούμενη επίσης αλλαγή στο σχεδιασμό του iPhone 14 είναι ότι η τριάδα των οπίσθιων καμερών δεν θα προεξέχει πλέον, αλλά θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το πίσω μέρος του iPhone. Δεδομένων των εξελίξεων στην τεχνολογία αισθητήρων κάμερας και στην κατασκευή φακών, δεν το βρίσκουμε ανέφικτο.

Κατά τον Mark Gurman του Bloomberg το επόμενο τηλέφωνο της Apple θα υποστεί "πλήρη επανασχεδιασμό", αρκετά διαφορετικό από το iPhone 13. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τον Gurman, "οι μηχανικοί της Apple εργάζονταν παρασκηνιακά σε μεγαλύτερα πράγματα που θα διαρκέσουν περισσότερο". Ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες, δεν είμαστε σε καλύτερη θέση. 

>Διάβασε ακόμη: Κάποια πράγματα που δε γνωρίζεις για το iPhone

Γιατί το iPhone 14 ίσως είναι το ομορφότερο της ιστορίαςΗ εκδοχή του Jeff Grossman

H μαγική οθόνη

Πέρα από το μυστήριο της εγκοπής, λέγεται ότι θα υπάρξει ένα τυπικό iPhone 14 και iPhone 14 Pro με οθόνη 6,1 ιντσών, όπως και ένα iPhone 14 Plus και iPhone 14 Pro Max με οθόνη 6,7 ιντσών. 

Δεδομένου ότι τα iPhone 13 Pro και 13 Pro Max διαθέτουν οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, θα ήταν υπέροχο αν όλα τα μοντέλα iPhone 14 διέθεταν μία τέτοια οθόνη, αλλά σύμφωνα με το The Elec, αυτό το χαρακτηριστικό μάλλον θα αφορά αποκλειστικά τα μοντέλα Pro, όπως συνέβη και με το iPhone 13. Το "απλό" iPhone 14 και το iPhone 14 Plus θα έχουν οθόνη 60 Hz.

Μια ακόμη καινοτομία που συζητιέται έντονα για το iPhone 14 θα μπορούσε να είναι μια always-on οθόνη, α λα Apple Watch, στην οποία θα φαίνονται δεδομένα όπως οι ειδοποιήσεις ή η ώρα.

H τιμή

Το iPhone 14 αναμένεται να διατηρήσει την ίδια τιμή με το iPhone 13, διατηρούμε ωστόσο μία μικρή επιφύλαξη. Εφόσον δε θα υπάρξει iPhone 14 mini, το φθηνότερο iPhone 14 θα είναι μόνο το iPhone 14, άρα πόσο θα κοστίζει; Υπολογίζουμε περίπου 909 ευρώ. Όσο για το iPhone 14 Plus, θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ.

Η 'πρεμιέρα'

Το μόνο πράγμα για το οποίο είμαστε σχεδόν σίγουροι σχετικά με το iPhone 14 είναι ότι η παρουσίασή του εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2022. Αυτό που παραμένει μυστήριο είναι το αν η Apple θα το ανακοινώσει με μία εικονική εκδήλωση, όπως τα τελευταία keynotes ή αν θα επαναφέρει την παραδοσιακή και κυρίως live συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή ΜΜΕ από όλον τον κόσμο. Ο καιρός γαρ εγγύς.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης