Μία παράξενη περίπτωση τηλεμεταφοράς στο διάστημα

Η παρανόρμαλ εμπειρία της ολομεταφοράς κάνει πραγματικότητα τα σενάρια του Star Wars.

Στο Star Wars του 1977 είχαμε την πρώτη -ή, αν όχι την πρώτη, σίγουρα την πιο γνωστή- κινηματογραφική περίπτωση ολομεταφοράς (τηλεμεταφοράς δια του ολογράμματος). Τότε, η Πριγκίπισσα Λέια είχε στείλει για βοήθεια το ολόγραμμά της. Πριν από λίγους μήνες, το παράδειγμα της Πριγκίπισσας Λέια το ακολούθησε στην πραγματική ζωή ένας ιπτάμενος γιατρός, που ολομεταφέρθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, 408 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης.

> Διάβασε ακόμα: Ο βιολιστής από τη Θεσσαλονίκη που βρέθηκε στη NASA

Χωρίς σάρκα, χωρίς οστά

Ο γιατρός Josef Schmid εμφανίστηκε κανονικότατα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό -αν και χωρίς σάρκα, χωρίς οστά- και συνομίλησε με τους αστροναύτες σαν να ήταν εκεί (με σάρκα και οστά), σε πραγματικό χρόνο, χάρη στην τεχνολογία ολομεταφοράς της Microsoft.

Μία παράξενη περίπτωση τηλεμεταφοράς στο διάστημαESA / Thomas Pesquet

'Αυτό αποτελεί ένα τελείως νέο είδος επικοινωνίας ανάμεσα σε ανθρώπους που τους χωρίζουν μεγάλες αποστάσεις' δήλωσε ο Schmid, συμπληρώνοντας ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία ανοίγει νέους δρόμους για την εξερεύνηση του διαστήματος από τον άνθρωπο καθώς, ως υπάρξεις, μπορούμε πλέον να ολομεταφερθούμε τόσο εντός όσο και εκτός πλανήτη.

> Διάβασε ακόμα: Οι διαστημικές αποστολές του 2022

Μία όχι και τόσο νέα τεχνολογία

Παρότι η τεχνολογία ολομεταφοράς της Microsoft δεν είναι καινούργια, στην πραγματικότητα υπάρχει εδώ και χρόνια σε διάφορες μορφές και στάδια ανάπτυξης, δεν είχε ποτέ πριν χρησιμοποιηθεί για κάτι τόσο το φιλόδοξο όσο είναι η σύνδεση επιστημόνων της Ιατρικής που βρίσκονται στη Γη με αστροναύτες που βρίσκονται σε κάποια αποστολή, σε τροχιά στον πλανήτη, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

> Διάβασε ακόμα: Το κυβερνητικό πείραμα των ΗΠΑ που ενέπνευσε το Stranger Things

'Ενώ το σώμα μας δεν βρίσκεται εκεί, ολόκληρη η ανθρώπινη υπόστασή μας είναι απόλυτα εκεί', διευκρίνισε ο Schmid. 'Φανταστείτε, όπου κι αν είστε για να διεξάγετε έρευνα, να μπορείτε να φέρετε δίπλα σας τον καλύτερο καθοδηγητή η τον σχεδιαστή μιας εξειδικευμένης περίπλοκης τεχνολογίας, για να σας βοηθήσει'.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.