To τρικ στο WhatsApp για περισσότερη μνήμη στο κινητό

Μπορείς εύκολα να ξεφορτωθείς από την εφαρμογή άχρηστα δεδομένα.

Είναι το τηλέφωνό σου πάντα γεμάτο με πράγματα με αποτέλεσμα να μην έχεις μνήμη; Όσοι έχουμε iPhone ειδικά, ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Αυτό συχνά συμβαίνει γιατί συσσωρεύεται άχρηστο περιεχόμενο που ξεχνάμε την ύπαρξή του, σε εφαρμογές όπως το WhatsApp.

Συνήθως η διαχείριση του χώρου που καταλαμβάνει η εν λόγω εφαρμογή γίνεται με κάπως ακραίο τρόπο, ο χρήστης είτε αναγκάζεται να διαγράψει τα πάντα ή την εφαρμογή την ίδια είτε τα κατεβάζετε όλα στο cloud και τα ξεχνά εντελώς. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει μια μέση λύση και στην προκειμένη περίπτωση είναι και ιδιαίτερα βολική γιατί μας βοηθά να ελέγξουμε όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα gifs, τις εικόνες που περιέχονται στην πλατφόρμα.

Η λύση

Υπάρχει ένας πολύ ωραίος και απλός τρόπος για να τσεκάρουμε τα υπάρχοντά μας και να προχωρήσουμε σε επιλεκτική αποθήκευση ή διαγραφή τους:

>Διάβασε ακόμη: Κι αν το Twitter γίνει το νέο WhatsApp;

Επιλέγεις Settings/Storage and Data/Manage Storage και εκεί βλέπεις μία σελίδα που σου δείχνει πού και πώς τοποθετείται η χρήση μνήμης της εφαρμογής. Πόσα GB έχεις χρησιμοποιήσει και πόσα είναι ελεύθερα, κατανέμει επίσης τα πάντα βάσει μεγέθους και κατηγοριοποιεί κατά σειρά τις μεμονωμένες συνομιλίες που καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο.

Κάνοντας κλικ σε κάθε κατηγορία μπορείς λοιπόν να δεις κάθε περιεχόμενο και να αποφασίσεις επί τόπου αν θα το κρατήσεις ή όχι. Στο μεταξύ, το πιο πιθανό είναι να ανακαλύψεις ξανά πολύ παλιές φωτογραφίες ή βίντεο που είχες ξεχάσει ότι τράβηξες με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό όσον αφορά στις αναμνήσεις. Έσω έτοιμος. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.