Το μυστικό μενού του WhatsApp

Το πιο πιθανό είναι να μην το έχεις ανακαλύψει ακόμη.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 18 Απριλίου 2022

Το WhatsApp είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας προς το τέλος του 2021, οι χρήστες του δικτύου αγγίζουν τα 2 δισ. Όπως και να έχει, πρόκειται σίγουρα για μία από τις πιο εύχρηστες εφαρμογές στο κινητό μας που συγκεντρώνει ενδεχομένως τα περισσότερα κλικς από οποιαδήποτε άλλη. Εξάλλου, χρειαζόμαστε το WhatsApp για να δουλεύουμε και να ανταλλάσσουμε πληροφορίες, για να διατηρούμε επικοινωνία με τους αγαπημένους, αλλά και για να οργανώνουμε δραστηριότητες μέσα από ομαδικές συνομιλίες γρήγορα και εύκολα. 

>Διάβασε ακόμη: Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την ψηφιακή κληρονομιά;

Εν ολίγοις, το WhatsApp φαίνεται να αποτελεί κάτι σαν εικονικό δεύτερο σπίτι για πολλούς από εμάς. Ωστόσο, παρά την καθημερινή μας τριβή με αυτό, οι περισσότεροι δε γνωρίζουν κάτι βασικό για αυτό: Ο λόγος για το το μυστικό του μενού.

Ένα "αόρατο" μενού

Υπάρχουν πολλές νέες επιλογές που μπορεί να βρει κανείς, αρκεί να εφαρμόσει μία παράξενη μέθοδο. Πρώτον, δε χρειάζεται καν να μπει στην εφαρμογή, αλλά να κρατήσει πατημένο το σύμβολό της στην οθόνη του. Σε εκείνο το σημείο θα ανοίξει ένα μικρό πτυσσόμενο μενού το οποίο θα περιέχει το στοιχείο "Διαγραφή", αλλά όχι μόνο.

Ο χρήστης Android θα μπορεί να δει τη λίστα με τις επαφές με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή τις τελευταίες ώρες, όπως και το κουμπί για πρόσβαση στην κάμερα του smartphone του. Αντίθετα, οι χρήστες Apple έχουν πρόσβαση στον κωδικό QR, στην κάμερα, τη νέα συνομιλία ενώ επίσης, μπορούν να αναζητήσουν κάτι συγκεκριμένο σε μία συνομιλία. Τέλειο;

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Lamborghini και οι 'ήρωες των καλωδίων' στην Ουκρανία

Το προσωπικό της Leoni κάνει τεράστιες θυσίες για να συνεχίσει να κινείται η παραγωγική διαδικασία.

Γραφει TopGear

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκτούν δεύτερη ζωή

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποκτήσουν δεύτερη ζωή -ίσως και στο σπίτι σου- και δεν θα καταλήξουν σε κάποια χωματερή.

Γραφει TopGear

Η αγάπη του Σταύρου Ξαρχάκου για τη μουσική δεν έχει όρια

Ο Σταύρος Ξαρχάκος συγκινεί καθώς διήθυνε παιδιά που έπαιζαν μουσική σε ταβερνάκι της Σύρου.

H πολυτελής έπαυλη του Bruce Willis στα Turks & Caicos

Πού αποφάσισε να επενδύσει την περιουσία του o Bruce Willis, λίγο μετά την απόσυρσή του.

H BMW M4 GT4 συζητιέται πολύ, δικαίως

Οι εικόνες του νέου αγωνιστικού της BMW "κόβουν την ανάσα".

Γραφει TopGear