Μόλις μάθαμε τι σημαίνει Wi-Fi - και προσπαθούμε να το συνειδητοποιήσουμε

Η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική από αυτό που περίμενες και αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2005.

Το Wi-Fi είναι πια μέρος της ζωής μας, μέχρι να καταργηθεί κι αυτό. Στην Ελλάδα το χρησιμοποιούν από οδηγούς ταξί που ψάχνουν πιο ελκυστικούς πελάτες και θέλουν να βελτιώσουν την υπηρεσία τους, μέχρι πρωθυπουργούς που θέλουν να επανεκλεχθούν. Είναι η τεχνολογία που έκανε τα παιδιά των 90s να την αναζητούν παντού προκειμένου να συνδεθούν στο internet, κάνοντας την πιο δημοφιλή αναζήτηση σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες. Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί τι σημαίνει;

> Διάβασε ακόμη: R.I.P Internet Explorer

Πολλοί μέχρι σήμερα πίστευαν ότι βγαίνει από το Wireless Fidelity (ασύρματη πιστότητα), ενώ άλλοι είχαν καταλήξει στο Wireless Finder (ασύρματο ψαχτήρι). Σύμφωνα με το MIC, που είχε αναζητήσει τις ρίζες του Wi-Fi ήδη από το 2005, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα! Αντίθετα, το Wi-Fi ήταν ένα όνομα που συμφωνήθηκε μεταξύ μιας ομάδας που τώρα είναι γνωστή ως Wi-Fi alliance και κάποιων συμβούλων εμπορικών σημάτων από το πρακτορείο Interbrand.

Ο αρχικός όρος IEEE 802.11b Direct Sequence φαινόταν λίγο δύσκολος και σίγουρα αντιεμπορικός τη δεκαετία του '90 με τα συνθήματα, οπότε η συμμαχία αναζητούσε κάτι πιο εμπορεύσιμο. Δέκα ονόματα προτάθηκαν από το πρακτορείο εμπορικών σημάτων και τελικά η ομάδα κατέληξε στο Wi-Fi, παρά την κενότητα που κρύβει το όνομα. Αν και ένα όνομα χωρίς νόημα δεν λειτούργησε για όλου.

> Διάβασε ακόμη: Τα tech-free ξενοδοχεία ίσως είναι το μέλλον του ταξιδιού

Τι ανέφερε το 2005 ιδρυτικό μέλος της Wi-Fi Alliance

"Ο μόνος λόγος για τον οποίο ακούτε κάτι για "Wireless Fidelity" είναι ότι κάποιοι από τους συναδέλφους μου στην ομάδα φοβήθηκαν. Δεν καταλάβαιναν την επωνυμία ή το μάρκετινγκ. Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα χρησιμοποιούσαν το όνομα 'Wi-Fi' χωρίς να έχουν κάποια κυριολεκτική εξήγηση", δήλωσε στη συνέντευξη στο MIC το ιδρυτικό μέλος της Wi-Fi Alliance, Phil Belanger. "Έτσι συμβιβαστήκαμε και συμφωνήσαμε να συμπεριλάβουμε μαζί με την ονομασία και το σλόγκαν 'The Standard for Wireless Fidelity'. Αυτό ήταν λάθος και το μόνο που έκανε ήταν να προκαλέσει σύγχυση στους ανθρώπους και να αποδυναμώσει το εμπορικό σήμα". 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.