8+2 video games για να λιώσεις

Ο καιρός κρυώνει σιγά σιγά και αποτελεί μια καλή αφορμή για να μείνεις σπίτι και να λιώσεις στο gaming.

Γράφει: Esquire Editors 25 Οκτωβρίου 2022

Το ξέρουμε ότι υπάρχουν εκεί έξω αμέτρητες επιλογές σε video games. Αν νομίζεις ότι δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, είπαμε να σε βοηθήσουμε λιγάκι. Επιλέξαμε λοιπόν για εσένα μερικούς πολύ "δυνατούς" gaming τίτλους που αξίζει να δοκιμάσεις!

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

8+2 video games για να λιώσεις

Δεν είναι δυνατόν να μην απολαύσεις το LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Είτε είσαι φίλος των LEGO, είτε φαν του Star Wars, είτε απλά ψάχνεις ένα χαριτωμένο action adventure με στοιχεία platformer να περάσεις τον χρόνο σου το καλοκαίρι, ο τίτλος της Traveller’s Tales είναι με δυο λόγια το καλύτερο, εντυπωσιακότερο και απολαυστικότερο video game LEGO που έχει κυκλοφορήσει ποτέ -και έχουν βγει κάμποσα, έτσι; Η εξερεύνηση εναλλάσσεται με τις μάχες, με όλους τους "σταρ" του franchise να κάνουν την εμφάνισή τους στις… LEGO εκδοχές τους προκαλώντας γέλια μέχρι δακρύων.

Horizon Forbidden West

video games

Για το sequel ενός εκ των ομορφότερων και εντυπωσιακότερων παιχνιδιών της προηγούμενης γενιάς, τι να πούμε; Ό,τι κι αν πούμε, ό,τι κι αν γράψουμε για το Horizon Forbidden West, θα ‘ναι λίγο. Πρέπει να παίξεις ο ίδιος για να αντιληφθείς και να εκτιμήσεις τι κατάφεραν να δημιουργήσουν στη Guerrilla Games. Μιλάμε για ασύλληπτα γραφικά τοπία που κόβουν την ανάσα, animation που σπάει κόκαλα και μία εμπειρία gameplay που όμοιά της δύσκολα θα βρεις άλλο τίτλο, τρέχουσας ή προηγούμενης γενιάς να σου προσφέρει.

Mario Kart 8 Deluxe

video games

Το Mario Kart 8 ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι με ένα τεράστιο μειονέκτημα: κυκλοφόρησε για το Wii U και ως εκ τούτου ελάχιστοι το απόλαυσαν. Ευτυχώς στη Nintendo κατάλαβαν γρήγορα το σφάλμα τους κι έτσι διέθεσαν εκ νέου τον τίτλο με κάμποσες βελτιώσεις και όλο το επιπρόσθετο περιεχόμενο που είχε λανσαριστεί στο μεταξύ, στο Switch. Έτσι, με το Mario Kart 8 Deluxe θα έχεις την ευκαιρία να παίξεις το πληρέστερο Mario Kart που κυκλοφόρησε ποτέ και μάλιστα, δίχως να χάσεις λεπτό! Υπέροχο animation, άπλετο περιεχόμενο και δυνατότητα για τοπικό και online multiplayer: τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Elden Ring

video games

Το Elden Ring, όπως και όλες οι δημιουργίες της FromSoftware άλλωστε, βασίζονται στη λογική του "git gud". Τουτέστιν ναι μεν είναι δύσκολα και απαιτητικά, όμως το ζητούμενο για τον παίκτη είναι να μάθει από τα λάθη του ώστε σταδιακά να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Μιλάμε για τίτλο που θα σε κρατήσει απασχολημένο τριψήφιο αριθμό ωρών, "ρουφώντας" σε από την πρώτη στιγμή στον υπέροχο, καλοσχεδιασμένο του κόσμο. Κινήσεις που μοιάζουν να βγήκαν από χορογραφία, γραφικά που κάνουν την προηγούμενη γενιά να μοιάζει… ρετρό και gameplay που κόβει την ανάσα σε ένα από τα αρτιότερα παιχνίδια των τελευταίων ετών.

Nintendo Switch Sports

video games

Οι λίγο πιο μεγάλοι σε ηλικία -και παλιότεροι στο "άθλημα" του gaming- θα θυμούνται σίγουρα τον χαμό που είχε προκαλέσει το Nintendo Wii Sports. Ε, η ιαπωνική εταιρεία ξανάκανε το θαύμα της, αυτή τη φορά με το Nintendo Switch Sports, τον καλύτερο τρόπο άσκησης! Το παιχνίδι αποτελεί μία συλλογή αθλημάτων που παίζονται με τη βοήθεια των αισθητήρων κίνησης των Joy-Con (ακριβώς όπως θα έκανες αν χρησιμοποιούσες ένα Wiimote). Περιλαμβάνει τένις, μπόουλινγκ, ξιφομαχία, ποδόσφαιρο, βόλεϊ και μπάντμιντον. Εννοείται ότι μπορείς να παίξεις μόνος ή με παρέα.

Tiny Tina’s Wonderlands

Η Tiny Tina είναι πιθανότατα ο πιο ενδιαφέρων και καλογραμμένος χαρακτήρας των Borderlands, οπότε το γεγονός ότι από NPC στο Borderlands 2 έγινε η πρωταγωνίστρια στο Tiny Tina’s Wonderlands δεν προκαλεί εντύπωση. Ένα FPS με αφοπλιστικό χιούμορ και geeky καταβολές, το παιχνίδι της Gearbox παίζεται είτε σόλο, είτε παρέα με έως και τρεις άλλους παίκτες (τοπικά ή online). Διαθέτει έναν απολαυστικό κόσμο γεμάτο quests και τυχαία encounters με τον παίκτη να μπορεί για πρώτη φορά στα χρονικά της σειράς να επιλέξει μεταξύ έξι κλάσεων "μπλέκοντας" μάλιστα διαφορετικά skills. Θα έρθεις για το brand name, θα μείνεις για την εμπειρία.

Ghostwire: Tokyo

Μία από τις πλέον ιδιαίτερες κυκλοφορίες, το Ghostwire: Tokyo αποτελεί δημιούργημα της Tango Gameworks και διατίθεται από τη Bethesda. Είναι ένα action adventure προοπτικής πρώτου προσώπου που θα σε ξεναγήσει σε μία… εναλλακτική εκδοχή του Τόκιο. Στο Ghostwire: Tokyo το καράτε συναντά τη μαγεία συνθέτοντας ένα αρκετά πρωτότυπο αποτέλεσμα. Αυτός που θα σε κερδίσει δίχως δεύτερη σκέψη είναι ο κόσμος του. Πλήθος quests, απαιτητικά bosses και μία πόλη που σε προ(σ)καλεί να την εξερευνήσεις, συνθέτουν το προφίλ ενός "τίμιου" τίτλου, ιδανικού για όσους αναζητούν μια πρόταση νέας γενιάς για το PS5 (ή το PC) τους.

Forza Horizon 5

video games

Σε μια χρονιά που, η αλήθεια είναι, το Xbox δεν έχει και πολλές αποκλειστικότητες να επιδείξει, οι κάτοχοι των συστημάτων της Microsoft μπορούν να βρουν άνετα "παρηγοριά" σε ένα από τα περσινά "διαμάντια". Η σειρά Forza Horizon ξεκίνησε ως spin-off των Forza Motorsport, μόνο που στην πορεία κατέληξε να είναι εκείνη η δημοφιλέστερη στις τάξεις των παικτών. Με τη δράση να εξελίσσεται με φρενήρεις ρυθμούς στους δρόμους -και τα λιβάδια- του Μεξικού, τη γκάμα οχημάτων να μην έχει προηγούμενο και το gameplay να δίνει βάση στην ταχύτητα, το Forza Horizon 5 είναι ό,τι πρέπει για να περάσεις το σαββατοκύριακό σου.

8+1 Valorant

Η λίστα μας όμως δε σταματά στο οκτώ. Έχουμε προσθέσει κι άλλες δύο προτάσεις οι οποίες, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες αφορούν online παιχνίδια, για ‘σένα που είσαι πιο… κοινωνικός και προτιμάς το multiplayer με την πρώτη να είναι -φυσικά- το Valorant. Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως το διάδοχο του Counter-Strike και, εδώ που τα λέμε, δεν έχουν κι άδικο. Μιλάμε για ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε tactical shooter και παράλληλα, ένα παιχνίδι που εξελίσσεται διαρκώς και έχει καταφέρει να συσπειρώσει γύρω του μία κοινότητα που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Αν αρέσκεσαι λοιπόν στα FPS και ψάχνεις ένα δυνατό, online PC game, τότε μόλις το βρήκες!

8+2 Rust

Το δεύτερο online game της λίστας μας είναι το Rust. Στα PC το πρωτοείδαμε το "μακρινό" 2018, ωστόσο στις κονσόλες αφίχθη πριν από περίπου έναν χρόνο. Τι είναι το Rust; Λοιπόν, χωρίς υπερβολή, είναι το παιχνίδι που ουσιαστικά θεμελίωσε το είδος των survival games. Δηλαδή, ξεκινάς γυμνός χωρίς τίποτα από πλευράς εξοπλισμού και καλείσαι να επιβιώσεις σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, μαζεύοντας πρώτες ύλες και δημιουργώντας ο ίδιος τα αντικείμενα που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις. Στο Rust θα εξερευνήσεις πρωτίστως τον ολάνοιχτο κόσμο του, επιδιδόμενος σε crafting μέχρι τελικής πτώσεως. Παράλληλα, θα χρειαστεί να αμυνθείς απέναντι στα διάφορα άγρια ζώα αλλά και τους άλλους παίκτες. Το ‘χεις;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.