Οι λογαριασμοί στο Twitter που 'ανέστησε' ο Elon Musk

O Andrew Tate δεν είναι ο μοναδικός που είδε το λογαριασμό του να ζωντανεύει.

Μήνες πριν αναλάβει τον έλεγχο του Twitter, ο Elon Musk επέκρινε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι τάχα "δεν τηρεί τις αρχές της ελευθερίας του λόγου", φτάνοντας στο σημείο να πει ότι η εφαρμογή "υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία".

Ο Musk, ο οποίος έχει αναφερθεί στο παρελθόν στον εαυτό του ως "απόλυτος άρχων της ελευθερίας του λόγου" ασκεί τη δύναμή του, κάνοντας αλλαγές στον ιστότοπο κατά το δοκούν. Στο Twitter επικρατεί ασταμάτητο χάος από τότε που ανέλαβε. Εργαζόμενοι έχουν απολυθεί, η επαλήθευση κοστίζει πλέον 7,99 δολάρια και λογαριασμοί έχουν απαγορευτεί. Και ορισμένοι λογαριασμοί που είχαν προηγουμένως απαγορευτεί ή ανασταλεί αναστήθηκαν. Κάτι που δε χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί δεν είναι καλό.

Donald Trump

Τον Ιανουάριο του 2021, ο λογαριασμός του πρώην προέδρου ανεστάλη οριστικά από το Twitter "λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας" μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με το CNN, ο λογαριασμός ανεστάλη αφού έκανε δύο tweets, μεταξύ των οποίων και το: "Οι 75.000.000 σπουδαίοι Αμερικανοί Πατριώτες που με ψήφισαν θα έχουν μια γιγαντιαία ΦΩΝΗ για πολύ καιρό στο μέλλον. Δεν θα τους ασεβήσουμε ή θα τους φερθούμε άδικα με οποιονδήποτε τρόπο, ή μορφή!!!".

Λίγο αργότερα εγκαινίασε μια νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης με την ονομασία Truth Social τον Φεβρουάριο. 

Αφού συζήτησε για το αν ο Trump θα επέστρεφε στον ιστότοπο, ο Musk το άφησε στους χρήστες την Παρασκευή κάνοντας μια δημοσκόπηση: "Επαναφέρετε τον πρώην πρόεδρο Donald Trump", έγραψε ο Musk στο Twitter, με την επιλογή "ναι" και "όχι". Αφού το 51% των ερωτηθέντων ψήφισε "ναι", ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης αποκατέστησε τον λογαριασμό του Trump στο Twitter την επόμενη ημέρα. Ο Trump βέβαια, δείχνει να το παίζει δύσκολος. 

Marjorie Taylor Greene

Ο λογαριασμός της Ρεπουμπλικανής εκπροσώπου τέθηκε οριστικά υπό αναστολή στις αρχές Ιανουαρίου του 2022, επειδή διέδιδε επανειλημμένα fake news για την COVID-19. Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης είχε δηλώσει τον Μάρτιο του 2021 ότι θα απαγόρευε τις αναρτήσεις που διέδιδαν παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια. "Το Twitter είναι εχθρός της Αμερικής και δεν μπορεί να χειριστεί την αλήθεια. Δεν πειράζει, θα δείξω στην Αμερική ότι δεν τους χρειαζόμαστε και ότι ήρθε η ώρα να νικήσουμε τους εχθρούς μας", είχε δηλώσει τότε η Greene με αφορμή την αναστολή της. Τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, ο λογαριασμός της αποκαταστάθηκε...

Andrew Tate

Ο αμφιλεγόμενος influencer Andrew Tate τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Twitter το 2017, αφού παραβίασε τους όρους χρήσης της εταιρείας. Το NBC ανέφερε ότι ο Tate έγραψε στο Twitter ότι οι γυναίκες θα πρέπει να "φέρουν κάποια ευθύνη" για τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται, γεγονός που προκάλεσε την αναστολή. Συχνά εκτοξεύει μισογυνικά και βίαια σχόλια για τις γυναίκες. Μετά από πέντε χρόνια, ο λογαριασμός του στο Twitter αποκαταστάθηκε.

Jordan Peterson

Ο Καναδός ψυχολόγος Jordan Peterson ανεστάλη προσωρινά από το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, αφού παραβίασε την πολιτική μίσους του ιστότοπου στις 28 Ιουνίου. Ο Peterson αναφέρθηκε στον τρανσέξουαλ ηθοποιό Elliot Page με το προγενέστερό του όνομα, σύμφωνα με το Forbes.

Μετά την αποβολή του, ο Peterson γύρισε ένα βίντεο στο YouTube, διάρκειας σχεδόν 15 λεπτών, λέγοντας ότι προτιμά να πεθάνει παρά να διαγράψει το μισητό tweet. μετά το tweet του Musk στις 18 Νοεμβρίου που ανέφερε ότι ο λογαριασμός του Peterson θα αποκατασταθεί, ο καθηγητής φάνηκε να απολαμβάνει την επιστροφή, δημοσιεύοντας έναν κατακλυσμό από tweets.

The Babylon Bee

Το The Babylon Bee, ένας δεξιός σατιρικός ιστότοπος, απαγορεύτηκε τον Μάρτιο επειδή έκανε ένα αντι-τρανς σχόλιο για την Rachel Levine, μια τρανς γυναίκα που διατελεί σήμερα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας των ΗΠΑ. Σε απάντηση στην απαγόρευση, ο διευθύνων σύμβουλος Seth Dillon έκανε μια ανάρτηση στον ιστότοπο του The Babylon Bee λέγοντας: "Δεν θα συμβιβαστούμε με την αλήθεια μόνο και μόνο για να διατηρήσουμε τον λογαριασμό μας".

Αφού αποκαταστάθηκε στις 18 Νοεμβρίου, το The Babylon Bee έγραψε στο Twitter: "Επιστρέψαμε. Αφήστε το να περάσει."

Kathy Griffin

Ο λογαριασμός της ανεστάλη τον Νοέμβριο, αφού υποδύθηκε τον Musk και τον ειρωνεύτηκε σε διάφορα tweets. Αφού αντέγραψε τη φωτογραφία προφίλ του Musk, η Griffin έγραψε στο Twitter: "Μετά από πολύ έντονη συζήτηση με τις γυναίκες στη ζωή μου, αποφάσισα ότι το να ψηφίσω μπλε για την επιλογή τους είναι το μόνο σωστό. (Είναι επίσης σέξι γυναίκες, btw.) #VoteBlueToProtectWomen".

Kanye West

Το Twitter του Kanye West είχε κλειδώσει μετά το αντισημιτικό παραλήρημα του ράπερ τον Οκτώβριο, όταν είπε ότι "θα κάνει death con 3 στους Εβραίους". Το παραλήρημα ήταν ένα από τα πρώτα tweets του Ye στην εφαρμογή από το 2020, μετά τον περιορισμό του λογαριασμού του στο Instagram. 


Στις 20 Νοεμβρίου, ο West έγραψε στο Twitter: "Testing Testing Testing Seeing if my Twitter is unblocked".

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.