Σύντομα θα μπορούμε να κάνουμε κλήσεις 5G κατά τη διάρκεια πτήσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιτρέψει στο άμεσο μέλλον τις πτήσεις με 5G συνδεσιμότητα, τόσο για κλήσεις όσο και για data.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 19 Δεκεμβρίου 2022

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύντομα οι επιβάτες των πτήσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα στο έπακρο των δυνατοτήτων τους, ακριβώς όπως όταν έχουν στη διάθεσή τους ένα επίγειο δίκτυο 5G. Μάλιστα, ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Thierry Breton δήλωσε ότι το 5G θα επιτρέψει καινοτόμες υπηρεσίες για τους ανθρώπους και ευκαιρίες ανάπτυξης για τις ευρωπαϊκές εταιρείες. Με τα δικά του λόγια: "Ο ουρανός δεν αποτελεί πλέον το όριο όταν μιλάμε για τις δυνατότητες που προσφέρει η σούπερ γρήγορη και υψηλής ισχύος συνδεσιμότητα".

Η λύση που δόθηκε

Όσον αφορά το τεχνολογικό κομμάτι αυτής της εξέλιξης, θα ολοκληρωθεί αφού οι αεροπορικές εταιρείες εφοδιαστούν με ειδικό εξοπλισμό που θα επιτρέπει, μέσω δορυφόρου, τη σύνδεση ανάμεσα στα αεροπλάνα και τα επίγεια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Σύντομα θα μπορούμε να κάνουμε κλήσεις 5G κατά τη διάρκεια πτήσηςiStock

Το εν πτήσει 5G θα χρησιμοποιεί διαφορετικές συχνότητες από αυτές που χρησιμοποιούνται για τις επικοινωνίες του θαλάμου διακυβέρνησης. Σε περίπτωση που δεν έχεις παρακολουθήσει τη σχετική συζήτηση, να σε ενημερώσουμε ότι οι αμερικανικοί πάροχοι υπήρξαν ανένδοτοι στο ότι το 5G θα προκαλούσε "καταστροφικές διαταραχές" στις πτήσεις, αλλά το θέμα επιλύθηκε με την εφοδιασμό των αεροπλάνων με ειδικό εξοπλισμό που δεν προκαλεί παρεμβάσεις στις επικοινωνίες του θαλάμου διακυβέρνησης.

Το αληθινό πρόβλημα

Τα άσχημα νέα; Έχουν να κάνουν με την ίδια την εμπειρία των αεροπορικών ταξιδιών. Ναι μεν οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους χωρίς να προκαλούν θέματα ασφάλειας, αλλά ίσως αυτή η δυνατότητα να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις που δεν είναι ακριβώς "εκτάκτου ανάγκης".

Ενώ όλοι θέλουμε τη συνδεσιμότητα στα αεροπορικά μας ταξίδια, ίσως στην πράξη να μας ενοχλεί τα μάλα το ότι οι συνταξιδιώτες μας θα κάνουν τα τηλεφωνήματά τους ενώ εμείς θέλουμε να απολαύσουμε τη θέα από το παράθυρό μας ή να κοιμηθούμε.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος