Ο πόλεμος των AI chatbots μόλις ξεκίνησε

Η Microsoft απειλεί να βάλει φρένο στα αντίπαλα chatbots που αντλούν δεδομένα από τη μηχανή αναζήτησης Bing.

Απ' ό,τι φαίνεται, τα chatbots δεν είναι διαθέσιμα να συνυπάρξουν ειρηνικά μεταξύ τους. Τουλάχιστον αυτό μας λένε οι πληροφορίες του Bloomberg, το οποίο έβγαλε την είδηση ότι η Microsoft απείλησε να "κόψει" δύο μηχανές αναζήτησης που λειτουργούν με το Bing (το οποίο ανήκει σε εκείνη), αν οι εταιρείες δεν σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα που αντλούν απ' αυτό για τα δικά τους chatbots.

Το άρθρο του Bloomberg δεν αναφέρει ποιες είναι συγκεκριμένα οι εταιρείες που εμπλέκονται στη διαμάχη. Δεδομένου, δε, ότι υπάρχουν αρκετά search engines που βασίζονται στο Bing, συμπεριλαμβανομένων των DuckDuckGo, Yahoo και You.com, δεν μπορούμε να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα.

Τι ακριβώς συμβαίνει

Ιστοσελίδες όπως οι DuckDuckGo και You.com χρησιμοποιούν με χίλιους και δυο τρόπους τα δεδομένα που αντλούν από το Bing για να μπουστάρουν τις δυνατότητες των δικών τους μηχανών αναζήτησης. Μέχρι εδώ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτό στο οποίο η Microsoft θέλει να θέσει όρια είναι στη χρήση του Bing ως πηγή που τροφοδοτεί τα ανταγωνιστικά της chatbots.

Τα chatbots, πλέον, έχουν γίνει πολλά, με πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα το ChatGPT της OpenAI, το Bard της Google και το Bing Chat της Microsoft. Κι ενώ δεν γνωρίζουμε ποιες εταιρείες "προειδοποιήθηκαν" από τη Microsoft, αυτό που ξέρουμε είναι ότι η DuckDuckGo, η You.com και η Neeva έχουν λανσάρει δικά τους προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης.

Χωρίς αμφιβολία, η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη και τα chatbots είναι η #1 τεχνολογική καινοτομία του 2023, με νέες δυνατότητες και εκδόσεις των bots τεχνητής νοημοσύνης να λανσάρονται επί καθημερινής βάσεως. Γι' αυτό και ήταν μάλλον αναμενόμενο η Microsoft να προσπαθήσει να περιορίσει την πρόσβαση άλλων εταιρειών στη χρήση και εκμετάλλευση των δεδομένων της από τον αναδυόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Συμπτώσεις και επιχειρηματικά λάθη που έγραψαν ιστορία

Τραφελαφικές καταστάσεις που διδάσκουν ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του επιχειρηματία είναι να μη φοβάται τα λάθη (του).

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι κανόνες του Bernard Arnault για να γίνεις πλούσιος

Μαθήματα ζωής από έναν εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Το κλειδί της ευτυχίας σύμφωνα με το Harvard

Τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη το να είσαι αντι-εύθραυστος και πώς μπορείς να 'ανθίζεις' παρά τις αντιξοότητες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Άρσεις θανάτου για σήμερα και αύριο και τώρα

Μερικοί βασικοί λόγοι που πρέπει να τις προσθέσεις οπωσδήποτε στην καθημερινότητά σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος