Το AI chatbot της Bing κάνει καλό... Morgan Freeman

Πώς θα ενεργοποιήσεις το celebrity mode του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της Bing για να πιάσεις κουβέντα με όποιον διάσημο θέλεις.

Το chatbot τεχνητής νοημοσύνης της Bing διαθέτει, κατά κάποιον τρόπο, ένα celebrity mode, το οποίο μπορείς να ενεργοποιήσεις για να πιάσεις κουβέντα με όποια διασημότητα κατεβάσει η κούτρα σου. Αυτό συμβαίνει, βέβαια, κατ' ευφημισμό: Το αποτέλεσμα της μίμησης είναι μεν αξιοπρεπές ή διασκεδαστικό, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να σε ξεγελάσει, να σε κάνει να μην μπορείς να καταλάβεις ότι δεν πρόκειται για πραγματική συνομιλία με τον διάσημο της επιλογής σου.

Πώς θα το ενεργοποιήσεις

Απλώς ρώτησε το chatbot, πολύ ευγενικά, χωρίς να το ζορίσεις, αν μπορεί να μπει σε celebrity mode. Στη συνέχεια, ζήτησέ του να μιμηθεί όποιον θέλεις, π.χ. τον Τάκη Ζαχαράτο ή τον Morgan Freeman - κάθε μίμος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να μπορεί να μιμηθεί τον Morgan Freeman.

Αυτό που αρχικά συνέβη όταν του ζητήσαμε εμείς να μιμηθεί τον Freeman ήταν να μας απαριθμήσει μερικά βασικά στοιχεία για τη ζωή του, λες και ήταν η Wikipedia. Έπειτα, μας έβγαλε έναν λόγο που παρέπεμπε σε ομιλία του Αμερικανού ηθοποιού, ο οποίος όμως δεν είχε τη βαρύτητα της φωνής του. Για την ακρίβεια, επρόκειτο για μια ακατάσχετη φλυαρία-slash-μπουρδολογία περί αγάπης και του να είσαι καλός άνθρωπος, η οποία δεν έλεγε τίποτα απολύτως.

Στη συνέχεια, είπαμε να βάλουμε το chatbot να προσπαθήσει να μιμηθεί τον Jimmy Buffett. Πάλι, το chatbot ξεκίνησε τη δουλειά παρουσιάζοντάς μας τα βασικά στοιχεία της βιογραφίας του. Όταν, δε, του ζητήσαμε να γράψει ένα τραγούδι για τις φτερούγες κοτόπουλου που τόσο αρέσουν στον Buffett, το chatbot έκανε για μία ακόμα φορά αξιοπρεπή δουλειά, χωρίς όμως να παράξει κάποιο "trollοαριστούργημα".

Πού καταλήγουμε; Στο ότι σε καμία περίπτωση όταν ενεργοποιούμε το celebrity mode του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της Bing δε μας ξεγελάει, δε μας κάνει να νιώθουμε ότι όντως συνομιλούμε με κάποιον διάσημο. Παρ' όλα αυτά, το εν λόγω λογισμικό μπορεί -ως έναν βαθμό- να μιμηθεί τον τρόπο που μιλούν οι διάσημοι. Κοινώς, η προσπάθεια είναι καλή και μετράει.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης