Όχι, οι επιστήμονες που δημιουργούν τα drones που μοιάζουν με κανονικά πτηνά δεν έχουν σκοπό να βλάψουν το ζωικό βασίλειο, αλλά να το μελετήσουν. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες από το Νέο Μεξικό, που δημιούργησαν drones που θυμίζουν ταριχευμένα πουλιά. 

Οι επιστήμονες επιθυμούσαν να μελετήσουν τη ζωή των πουλιών κατά την πτήση τους και τα drones είναι ένας αρκετά ευφυής τρόπος για να γίνει αυτό, ωστόσο οι πρωταγωνιστές της μελέτης είχαν διαφορετική γνώμη. Τα πουλιά αντιδρούσαν όταν τα μηχανήματα έμπαιναν στο φυσικό τους περιβάλλον, επομένως η επιστήμη έπρεπε να σκεφτεί έναν άλλον τρόπο για να παρέμβει. Και το έκανε. 

Πώς λειτουργεί

Το Euronews έψαξε την υπόθεση και συνομίλησε με τον καθηγητή Mostafa Hassanalian, που έχει έδρα στο New Mexico Tech, για τη σπουδαία δουλειά του. Η μηχανική μέθοδός του οδήγησε στη δημιουργία drones που παραμένουν στον αέρα χτυπώντας τα φτερά τους με υψηλές ταχύτητες και τα οποία έχουν τη μορφή ταριχευμένων πτηνών.

"Τώρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νεκρά πτηνά και να τα κάνουμε drone", δήλωσε ο Hassanalian στο Euronews για να συμπληρώσει: "Το μόνο πράγμα που πρέπει να τους παρέχουμε για να τα κάνουμε ζωντανά, είναι βασικά να σχεδιάσουμε έναν κατάλληλο μηχανισμό, να τον τοποθετήσουμε στο σώμα τους και όλα είναι έτοιμα".

Διαβάστε Επίσης

Οι στόχοι του έργου περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των πτηνών κατά τη μετανάστευσή τους. Ο Hassanalian μίλησε για την επιθυμία του να ανακαλύψει τους τρόπους με τους οποίους "τα πουλιά διαχειρίζονται την ενέργεια μεταξύ τους" - κάτι που θα μπορούσε να ωφελήσει την ανθρώπινη αεροπορία. Ναι, κι εμείς δεν το είδαμε όλο αυτό να έρχεται, για να είμαστε ειλικρινείς. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.