5 πρόσθετα του ChatGPT που δεν αξίζουν το χρόνο σου

Μάθε ποια είναι τα plug ins του ChatGPT που δεν περνoύν τη "βάση" και δε χρειάζεται να ασχοληθείς μαζί τους.

Πες αλήθεια. Η είδηση πως το ChatGPT μπορεί να σου γράψει τη διπλωματική, να κάνει μία ιατρική διάγνωση -αμφιβόλου εγκυρότητας- και να σου ετοιμάσει τα επαγγελματικά mails σου, σίγουρα σε άφησε εντυπωσιασμένο, όπως και εμάς. Aν σου λέγαμε λοιπόν, πως τα παραπάνω είναι μόνο μία σταγόνα στον ωκεανό από τις συνολικές δυνατότητες του λογισμικού AI;

Το ChatGPT έχει αρχίσει εδώ και κάποιες εβδομάδες να μας συστήνει πολυάριθμα plug ins που κάνουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας λίγο ή και πολύ πιο εύκολη. Για παράδειγμα, αξιοποιώντας το Spotify Plug In θα έχεις έτοιμες, εξατομικευμένες playlists σε χρόνο dt, κάτι που καθιστά αυτό το πρόσθετο ένα από τα αγαπημένα μας.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο βοηθητικά, εύχρηστα και, κυρίως, αποτελεσματικά. Στην παρακάτω λίστα θα βρεις εκείνα που δεν αντεπεξήλθαν στις προσδοκίες, έτσι ώστε να μη χάνεις το χρόνο σου μαζί τους.

1. ChatWithVideo

Αυτό το plugin χρησιμοποιεί πληροφορίες και metadata από ένα βίντεο και έπειτα σου παρέχει μία περίληψη και ανάλυση του περιεχομένου. Πολλά υποσχόμενο, θα μπορούσε να σώσει ώρες ατελείωτες από τη μέρα μας, όμως λειτουργεί μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες και έχει περιορισμένες δυνατότητες.

2. Algorithma

Η βασική ιδέα είναι παρόμοια με αυτή του Sims. Ένα παιχνίδι προσομοίωσης στο οποίο η κάθε σου ενέργεια προκαλεί εναλλαγές σε μεταβλητές όπως η ευτυχία ή η ευφυΐα. Εντούτοις, δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τον παίκτη αφού δε βλέπει οπτικά τις επιλογές, παρά μόνο σε μορφή κειμένου.

3. RoboAd

Το RoboAd αναλύει το περιεχόμενο ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου και δημιουργεί διαφημίσεις για τα προϊόντα που πουλάει. Ισχυρίζεται ότι γράφει "συναρπαστικούς τίτλους, περιγραφές και προσκλήσεις για δράση που είναι προσαρμοσμένες στη συγκεκριμένη μάρκα και το προϊόν ή την υπηρεσία", αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε θυμίζει σε τίποτα κάτι "συναρπαστικό".

4. Ambition

Η κύρια λειτουργία του είναι η άντληση καταχωρήσεων θέσεων εργασίας με βάση τα κριτήριά σου, μόνο που δεν είναι τόσο ολοκληρωμένο όσο μια αναζήτηση στο Google. Ενδεικτικό είναι πως ένα ερώτημα για έναν μεσίτη ακινήτων στη Νέα Υόρκη έδειξε μόλις πέντε αποτελέσματα.

5. PortfolioPilot

Το εν λόγω plugin εγείρει προβληματισμούς για αρκετούς λόγους. Αρχικά, γιατί συγκεντρώνει πληροφορίες για μετοχές και οικονομικές τάσεις, κάτι που είναι λίγο ανησυχητικό, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι το ChatGPT μπορεί να είναι ανακριβές. Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι κάνει "εφαρμόσιμες συστάσεις για να βελτιώσεις το χαρτοφυλάκιό σου", κάτι που σημαίνει πως θα δώσεις εμπιστευτικά δεδομένα σε αυτό τη στιγμή που υπαρκτοί κίνδυνοι από την κοινή χρήση προσωπικών πληροφοριών με το ChatGPT καθιστούν το εγχείρημα ριψοκίνδυνο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πατέντες που άλλαξαν τον κόσμο

Την επανάσταση την έφεραν το πρώτο iPhone, το Bluetooth, οι 3D εκτυπωτές, τα φωτοβολταϊκά πάνελ και η εικονική πραγματικότητα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To TikTok 'φλερτάρει' με δικό του AI Chatbot

Όλες οι εφαρμογές σιγά-σιγά αναζητούν τον δικό τους βοηθό τεχνητής νοημοσύνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν ο πατέρας του Woody Harrelson δολοφόνησε τον John F. Kennedy;

Μία θεωρία συνωμοσίας του χρεώνει τον φόνο, καθώς είχε εμπλακεί πολλάκις σε αντίστοιχες υποθέσεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Οι πιο εντυπωσιακές κουζίνες διασήμων στον κόσμο

Η Liv Tyler, ο Michael Kors αλλά και η Cara Delevingne έχουν τις πιο εντυπωσιακές κουζίνες στον πλανήτη.

Γιατί έκλεισε το εργοστάσιο της Nissan στον Βόλο

Το χρονικό μια επιχείρησης που ήταν σύμβολο για την ελληνική βιομηχανία.

Γραφει TopGear