Ο Elon Musk οραματίζεται ένα συνδρομητικό Twitter

Ελάχιστοι έχουν τη διάθεση να πληρώσουν για να έχουν πρόσβαση στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 19 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Elon Musk ίσως τελικά μας βάλει να πληρώνουμε για το Twitter/X. Μιλώντας μέσα από livestream τη Δευτέρα, ο Musk είπε στον ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu ότι η πλατφόρμα "οδηγείται σε ένα σύστημα μικρών μηνιαίων συνδρομών”, υποτίθεται για να πολεμήσει τα bots.

O Musk σκέφτεται εδώ και λίγο καιρό να κάνει το Twitter/X ένα συνδρομητικό επί πληρωμής site, ένα άρθρο στο Platformer αναφέρει ότι από το 2022 o δαιμόνιος δισεκατομμυριούχος σκεφτόταν να προβεί σε μία τέτοια αλλαγή. Τώρα, φαίνεται πως βιάζεται να μετατρέψει την παρορμητική αγορά του Twitter – αξίας 44 δισεκατομμυρίων – σε μία κερδοφόρα επένδυση. Ωστόσο, μάλλον δεν έχει ιδέα πώς θα το εφαρμόσει αυτό το σχέδιο, χωρίς να δυσαρεστήσει την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Twitter/X και των διαφημιστών.

"Είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να πολεμήσω τις μεγάλες στρατιές των bots” τόνισε ο Musk, σχετικά με το τελευταίο του σχέδιο για μηνιαίες συνδρομές στο Twitter/X, δείχνοντας έλλειψη φαντασίας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν είπε ακριβώς πόσα σκέφτεται να ζητήσει από το "προλεταριάτο” για τη χρήση του Twitter/X, μόνο ότι θα είναι ένα "μικρό ποσό”. Φυσικά, ένα "μικρό ποσό” μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό όταν το λέει ένας άνθρωπος με περιουσία 263.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όποιο και αν είναι, η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών είναι απίθανο να θελήσει να πληρώσει. Η εμπιστοσύνη μπροστά στον Musk και το Twitter/X είναι ήδη χαμηλή, με πολλούς χρήστες να σκέφτονται σοβαρά να πάνε σε μία άλλη, εναλλακτική πλατφόρμα. Αν ενοχλήσει περισσότερο τους ήδη δυσαρεστημένους και τους "χτυπήσει" στο πορτοφόλι, πιθανόν να κάνει την απόφασή τους ακόμα πιο εύκολη.

Ο Musk δεν είχε μεγάλη επιτυχία με τις μηνιαίες συνδρομές κατά το παρελθόν. Πήραμε ήδη μία γεύση, όταν ανατιμολόγησε το Twitter Blue και αργότερα το μετονόμασε σε X Premium. Αυξάνοντας την τιμή του από τα 5 στα 8 δολάρια το μήνα, ο Musk μετέτρεψε το μπλε τικ επαλήθευσης σε μία συνδρομητική υπηρεσία, στην ουσία όλοι μπορούσαν να το έχουν με ένα μικρό ποσό, χάνοντας κάθε αξία και νόημα.

Ατυχώς για το Twitter/X, οι προσπάθειες της εταιρείας να πείσει τους χρήστες να αγοράσουν τη συνδρομή, δεν έτυχαν θερμής αποδοχής. Αναλυτές εκτιμούν ότι γύρω στους 830 χιλιάδες χρήστες ήταν συνδρομητές στο X Premium κατά τον Αύγουστο, ένα συντριπτικά μικρό κομμάτι από τα 540 εκατομμύρια χρηστών του Twitter/X.

Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ο Musk υπήρξε πολύ αισιόδοξος στους υπολογισμούς του, και το ποσοστό των χρηστών που έχουν πληρωμένη συνδρομή είναι πολύ μεγαλύτερο, δεν είναι παρά μία σταγόνα σε μία χρηματοοικονομική έρημο. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Jon Elrichman του Bloomberg Market, υπολόγισε ότι το Twitter/X θα χρειαστεί περίπου 78 εκατομμύρια συνδρομητές ως πηγή εσόδων που είχε χαθεί όταν πολλοί διαφημιστές αποχώρησαν μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Musk.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Δε μας έφταναν οι διάσημοι, ο Mark Zuckerberg προσβλέπει και στην AI εκδοχή τους

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta αποφάσισε να αναστατώσει τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας με ένα δελεαστικό όραμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 έξυπνοι τρόποι για να μειώσεις τα έξοδα του σκύλου σου

Ο σκύλος σου θα παραμείνει χαρούμενος και εσύ δε θα χαλάς μία περιουσία για τα έξοδά του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Η Nespresso Professional τιμά την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ

Η Nespresso ταξιδεύει στα πέρατα της Γης για να προστατεύσει τον καλύτερο καφέ του κόσμου.

Η Αισιοδοξία σε Κάθε Γωνιά του Κόσμου από την Καμπάνια Life's Good της LG

Η καμπάνια που σε βοηθά να προσεγγίσεις τη ζωή με μία πιο αισιόδοξη στάση.

3 βασικές συμβουλές για μικροεπιχειρηματίες που χρησιμοποιούν ChatGPT

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας, έρχεται η στιγμή που η προσαρμογή δεν αποτελεί απλώς επιλογή, αλλά αναγκαιότητα.

Γραφει Παυλος Κρουστης