Πώς θα δεις πόσο 'φακελωμένο' σε έχει το Facebook

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για τη σωρεία πληροφοριών που έχει συγκεντρώσει το Facebook για εσένα;

Η πλοήγηση στα ενδότερα του Facebook, τουλάχιστον όσον αφορά τις πληροφορίες που συλλέγει από εμάς, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζεις. Αν δε μας πιστεύεις, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα για να αποκτήσεις πρόσβαση στο πλήθος των πληροφοριών που διαθέτει το Facebook σχετικά με την online παρουσία σου. Ήρθε η ώρα να αναλάβεις τον έλεγχο και να καταλάβεις πώς ακριβώς χρησιμοποιείται η κοινωνική πλατφόρμα της Meta.

Απόκτησε πρόσβαση στις ρυθμίσεις σου

Ξεκίνησε, κάνοντας κλικ στην εικόνα του προφίλ σου στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας σου στο Facebook. Στη συνέχεια, μπορείς να μεταβείς στην ενότητα "ρυθμίσεις και απόρρητο".

Μπες στον κόμβο πληροφοριών προφίλ, κάνοντας κλικ στην επιλογή "ρυθμίσεις" και στη συνέχεια, επίλεξε το "πρόσβαση στις πληροφορίες του προφίλ σας".

Συγχαρητήρια, έχεις πλέον εισέλθει σε έναν χώρο που αφορά αποκλειστικά εσένα και προσφέρει μια ολοκληρωμένη σύνοψη των δραστηριοτήτων σου και των πληροφοριών που έχεις μοιραστεί στο Facebook. Εδώ μπορείς να αποκαλύψεις πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τη διαδικτυακή σου ζωή στην πλατφόρμα της Meta.

Πρόσφατες πληροφορίες δραστηριότητας

Μέσα στην "πρόσφατη δραστηριότητα", θα βρεις μια λεπτομερή καταγραφή των δημοσιεύσεων που σου άρεσαν, των αλληλεπιδράσεων που είχες, του ιστορικού αναζήτησης, του εντοπισμού της κύριας τοποθεσίας σου και των πρόσφατων φίλων που προστέθηκαν στο δίκτυό σου.

Εάν θέλεις να εμβαθύνεις περαιτέρω, μπορείς να κάνεις κύλιση πιο κάτω, όπου θα αποκαλύψεις έναν εκτεταμένο, εξαιρετικά λεπτομερή θησαυρό δεδομένων. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές σου, προσωπικές πληροφορίες, επαφές, πληροφορίες που καταγράφονται από το Facebook, στοιχεία ασφαλείας και σύνδεσης, δεδομένα που λαμβάνονται από εφαρμογές και ιστότοπους τρίτων, τις προτιμήσεις σου και διαφημιστικές πληροφορίες.

Τώρα, οπλισμένος με όλες αυτές τις πληροφορίες, μπορείς να κατανοήσεις βαθύτερα το ψηφιακό σου αποτύπωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτήν τη γνώση στα χέρια σου, μπορείς να αποφασίσεις τι θα παραμείνει στο Facebook και τι πρέπει να εκκαθαριστεί.

Σε μια εποχή όπου το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων είναι υψίστης σημασίας, καλό είναι να αναλάβεις την ευθύνη της ψηφιακής σου παρουσίας. Απόκτησε πρόσβαση στα δεδομένα σου στο Facebook, εξερεύνησε το διαδικτυακό σου αποτύπωμα και κάνε στοχευμένες επιλογές σχετικά με την διαδικτυακή σου ταυτότητα. Η προστασία της ιδιωτικής σου ζωής ξεκινά με την επίγνωση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας