Πώς να αξιοποιήσεις το AI chatbot της Google για να τακτοποιήσεις τα email σου

Σε τι ακριβώς θα σε βοηθήσουν τα νέα extensions της Google για το Bard.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Google παρουσίασε μια σειρά από πρωτοποριακές αναβαθμίσεις για το Bard, το προηγμένο AI chatbot της. Οι βελτιώσεις αυτές εισάγουν επεκτάσεις που συνδυάζουν απρόσκοπτα το Bard με διάφορες πτυχές της εκτεταμένης σουίτας της Google, όπως το Gmail, τα Έγγραφα και το YouTube.

Για όσους έχουν να αντιμετωπίσουν τα υπερχειλισμένα εισερχόμενα του Gmail ή ένα παμπάλαιο αρχείο Google Docs, αυτή η ενημέρωση θα μπορούσε να αποδειχθεί ενδιαφέρουσα, αν διατηρούμε ορισμένες επιφυλάξεις σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας, ενώ, φυσικά, πρέπει να αναφέρουμε ότι ακόμη δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Πριν από την ενασχόλησή σου με οποιοδήποτε chatbot, είναι υψίστης σημασίας να εξετάσεις τις επιπτώσεις σχετικά με την ιδιωτικότητα. Η Google διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι το περιεχόμενο από το Gmail, τα Έγγραφα και το Drive δεν εκτίθεται σε ανθρώπινο παράγοντα, δεν χρησιμοποιείται για διαφημίσεις, ούτε χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση του Bard. Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για κάτι τέτοιο, αλλά μπορείς να ακολουθήσεις παρακάτω μερικές συμβουλές για να "παίξεις" πιο άνετα με το AI chatbot.

Αξιοποίηση του Google Bard μέσω των επεκτάσεων

Για να ξεκλειδώσεις τις δυνατότητες του Bard, θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google. Μόλις συνδεθείς, η πρόσβαση στο Bard είναι πάναπλη, αφού αρκεί να επισκεφθείς τον σχετικό ιστότοπο μέσω του browser σου.

Στην κεντρική σελίδα του Bard, θα μπορείς να ενεργοποιήσεις τη σύνδεση με τις υπηρεσίες Google Flights, Google Hotels, Google Maps, YouTube και Google Workspace, που περιλαμβάνει τα Gmail, Google Docs και Google Drive. Κάθε επέκταση θα μπορεί να ενεργοποιηθεί ξεχωριστά. Υπενθυμίζουμε, δεν είναι ακόμη διαθέσιμες οι συνδέσεις αυτές στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση που επιλέξει κάποιος την επέκταση Workspace, θα μπορεί να καθορίσει την εφαρμογή στην οποία θέλει να εστιάσει το Bard, όπως @docs, @drive ή @gmail. Για παράδειγμα, μια προτροπή όπως "Παρακαλώ, έλεγξε το @gmail μου και δώσε μου μια σύνοψη με τα σημερινά μη αναγνωσμένα emails" θα κατευθύνει το Bard αναλόγως.

Πλοήγηση στο Gmail και στα Έγγραφα Google με το Bard

Πολλά χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που εισάγονται το 2023 είναι πειραματικά και η νέα ενημέρωση του Bard δεν αποτελεί εξαίρεση. Για παράδειγμα, προς το παρόν, φαίνεται να δίνει προτεραιότητα στα πιο πρόσφατα emails, ενώ κάποιες φορές "κολλάει" στα στενά όρια που θέτει από μόνο του, δημιουργώντας έτσι λάθος αποτελέσματα.

Οι επεκτάσεις του Bard λειτουργούν καλύτερα όταν αναζητούν περιεχόμενο που σχετίζεται με ευρύτερα θέματα. Είτε πρόκειται για πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια, είτε για πισίνες, είτε κάτι άλλο, το chatbot ανακτά επιδέξια το σχετικό περιεχόμενο.

Ένα άλλο συναρπαστικό χαρακτηριστικό είναι η ικανότητα του Bard να προσφέρει ανατροφοδότηση σχετικά με την ποιότητα της γραφής. Όταν συνδεθεί με το Gmail, μπορεί κάποιος να του ζητήσει να βρει τα emails που χρειάζονται βελτίωση και στη συνέχεια το Bard να εξάγει τα μηνύματα αυτά και να παρέχει συμβουλές για να βελτιώσει τον τόνο και να ενισχύσει τη συνοχή.

To Google Bard συνεχίζει να εξελίσσεται και να μαθαίνει. Αν και πολλά υποσχόμενο, απέχει ακόμα πολύ από την τέλεια χρηστικότητα. Προς το παρόν, η αξιόπιστη μπάρα αναζήτησης πάνω από τα εισερχόμενά σου παραμένει η προτιμώμενη επιλογή εάν θέλεις ακρίβεια στις αναζητήσεις σου. Ωστόσο, μαθαίνει γρήγορα και δεν θα αργήσει πολύ να έρθει η στιγμή που θα του ζητάς πολύπλοκες αγγαρείες και θα θαυμάζεις την ταχύτητα με την οποία θα επιλύνονται τα προβλήματά σου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα