Κάποιοι επιστρέφουν το Apple Vision Pro, αλλά γιατί;

Η τιμή της συσκευής σίγουρα έχει παίξει τον ρόλο της.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 14 Φεβρουαρίου 2024

Tο Apple Vision Pro, το headset "χωρικής υπολογιστικής", όπως θέλει να το ονομάζει η εταιρεία, έκανε το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ, στις 2 Φεβρουαρίου, και οι ανυπόμονοι fans κατέφθασαν στα Apple Stores άμεσα για να αποκτήσουν τη συσκευή.

Οι αρχικές αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές, αλλά σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, κάποιοι αγοραστές επιστρέφουν τις συσκευές τους πίσω.

Τα προβλήματα του Apple Vision Pro

Βασική ανησυχία μεταξύ των αγοραστών του Vision Pro έχει να κάνει με τον σχεδιασμό του. Πολλοί παραπονιούνται για την ενόχληση που προκαλεί η χρήση του headset για παρατεταμένες περιόδους, αναφέροντας δυσφορία, ακόμα και όταν αυτό έχει ρυθμιστεί για άνεση. Το βάρος της συσκευής λένε πως παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, καθώς δεν είναι το ιδανικό για καθημερινή χρήση.

Επιπλέον, οι χρήστες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους σχετικά με την ποιότητα της εικόνας. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζουν ζητήματα σχετικά με την ικανότητα της συσκευής να επικαλύπτει απρόσκοπτα εικονικές εφαρμογές, σημειώνοντας την έλλειψη ευκρίνειας κατά την παρατήρηση του πραγματικού περιβάλλοντος. Άλλοι πάλι αναφέρουν την παρουσία ενοχλητικών μαύρων άκρων κατά μήκος της περιμέτρου της οθόνης.

Apple Vision ProJOSH EDELSON/AFP via Getty Images

Επιπλέον, ορισμένοι καταναλωτές αμφισβητούν την αξία του Vision Pro, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή τιμή του. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει έλλειψη σε ποικιλία εμπειριών και περιεχομένου και δεν δικαιολογείται η υψηλή επένδυση για τη συσκευή, ενώ άλλοι πιστεύουν πως είναι υπερκοστολογημένη για τις δυνατότητές της.

Καμία απάντηση από την Apple

H Apple τηρεί -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- σιγή ιχθύος σχετικά με τις επιστροφές, ούτε έχει απαντήσει στις ανησυχίες των καταναλωτών.

Το Apple Vision Pro φαίνεται πως είναι ένα χαρακτηριστικό "προϊόν πρώτης γενιάς", το οποίο συνοδεύεται από όλες τις "βρεφικές ασθένειες", που πλήττουν αντίστοιχα προϊόντα. Υπάρχουν ελλείψεις, ο σχεδιασμός χρήζει βελτίωσης και σαφώς το κόστος δεν είναι ιδανικό. Ειδικότερα, η πολύ υψηλή τιμή του έχει οδηγήσει πολλούς χρήστες, που απλά ήθελαν να δοκιμάσουν τις τεχνολογίες της νέας συσκευής, να επιλέξουν την επιστροφή χρημάτων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση αυτής της αναδυόμενης τεχνολογίας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος