Το Apple Vision Pro απέκτησε ChatGPT

Συνδυάζοντας την κορυφαία τεχνολογία mixed reality με τη δύναμη του προηγμένου AI chatbot.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 07 Φεβρουαρίου 2024

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της στο X (πρώην Twitter), η OpenAI αποκάλυψε ότι το ChatGPT είναι πλέον προσβάσιμο στο Apple Vision Pro. Η ανακοίνωση περιλαμβάνει ένα βίντεο που δείχνει την επιφάνεια διεπαφής του ChatGPT, η οποία φαίνεται να λειτουργεί όπως θα περίμενε κανείς στο νέο προϊόν της Apple.

Η εφαρμογή ChatGPT για το Vision Pro διαθέτει ένα απλό πλαίσιο εισαγωγής κειμένου όπου οι χρήστες μπορούν να εισάγουν προτροπές και να λάβουν απαντήσεις, οι οποίες δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, όπως ακριβώς λειτουργεί και η εφαρμογή για υπολογιστές.

Χρήση AI σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας

Η έκδοση του ChatGPT για το visionOS περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία ChatGPT Voice, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με την τεχνητή νοημοσύνη μέσω φωνητικών εντολών, ευθυγραμμιζόμενη με την έμφαση που δίνει το Vision Pro στον φωνητικό έλεγχο και στον έλεγχο μέσω χειρονομιών.

Η Apple παρουσίασε πρόσφατα το Vision Pro στο κοινό, προσελκύοντας την ενθουσιώδη προσοχή των πιστών οπαδών της Apple. Ωστόσο, η "βαριά" τιμή της συσκευής -στα 3.500 δολάρια- μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για τη μαζική αγορά, παρά την αφοσιωμένη βάση των οπαδών της.

Επιφυλάξεις για το προϊόν λόγω της τιμής του

Ειδικότερα, μεγάλες πλατφόρμες streaming, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify, δεν έχουν ακόμη αναπτύξει εγγενείς εφαρμογές για το Vision Pro, επικαλούμενες επιφυλάξεις για την επένδυση πόρων σε ένα σχετικά μη δοκιμασμένο προϊόν με υψηλή τιμή, σύμφωνα με τον Matt Binder του Mashable.

Παρ' όλα αυτά, αναμένεται ότι το ChatGPT θα γίνει μια από τις αγαπημένες εφαρμογές μεταξύ εκείνων που αγκαλιάζουν την πρωτοποριακή εμπειρία του Vision Pro.

Για όσους ανυπομονούν να εξερευνήσουν τις δυνατότητές του, το ChatGPT για το Vision Pro είναι τώρα διαθέσιμο για λήψη μέσω του visionOS App Store, προσφέροντας απρόσκοπτη ενσωμάτωση των δυνατοτήτων AI με το πρωτοποριακό headset μικτής πραγματικότητας της Apple.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.