Μήπως τα AirPods είναι το μεγαλύτερο λάθος της Apple;

Όπως και κάθε άλλο ζευγάρι ακουστικών κάποια στιγμή θα τα χάσεις. Απλά, αυτή τη φορά πιο γρήγορα και με μεγαλύτερο κόστος.

Δείχνουν από μόνα τους αρκετά άσχημα και αυτό λέει πολλά. Όλα τα iPhone που έκαναν την εμφάνισή τους από το 2016 και έπειτα συνοδεύονται από το πιο πρόσφατο και πανάκριβο αξεσουάρ της Apple: τα AirPods, τα πραγματικά ασύρματα ακουστικά με την περίφημη ποιότητα ήχου.

Ήρθαν χωρίς το καλώδιο, στέκονται στα αυτιά σου με μια αντιαισθητική antenna να προεξέχει -σε σημείο που μοιάζουν με περίεργα σκουλαρίκια- και εν αντιθέσει με τα χαρακτηριστικά κλασικά ακουστικά της Apple δεν παρέχονται δωρεάν μαζί με το νέο σου smartphone αλλά κοστίζουν γύρω στα €200. Και πρέπει να τα αγοράσεις καθώς η Apple απέσυρε την υποδοχή ακουστικών από τα καινούρια μοντέλα της και το παλιό σου αξεσουάρ δεν θα βρει σε καμιά περίπτωση τη θέση του σε αυτά. 

Ακόμη χειρότερη, είναι η εικόνα ανθρώπων που περπατούν στο δρόμο και μιλούν στο τηλέφωνο φορώντας μόνο το ένα AirPod. Το "Solo ’Podding" μπορεί να έχει τις ρίζες του σε αρκετούς διαφορετικούς παράγοντες: Ίσως η ποιότητα ήχου να έπαψε να αποτελεί προτεραιότητα, ίσως είναι ευκολότερο στη χρήση από τα δύο,  ίσως να νιώθει κάποιος πιο άνετα. Ή μπορεί πολύ απλά να έχει χάσει το άλλο. 

Μήπως τα AirPods είναι το μεγαλύτερο λάθος της Apple;

Όπως και να έχει, εξυπηρετούν έναν από τους σκοπούς που όχι τυχαία -άλλωστε η Apple δεν αφήνει τίποτα στην τύχη- η αμερικανική εταιρεία ήθελε εξαρχής να επιτύχει και αυτός είναι τα AirPods να μην περνούν απαρατήρητα στην καθημερινή ζωή. Στην πραγματικότητα, η Apple επαναλάνσαρε μια ξεπερασμένη ιδέα και την πούλησε -και πάλι- στους χρήστες/οπαδούς της σαν κάτι premium. 

Μην κοροϊδευόμαστε, όλοι μας λατρεύουμε τις συσκευές της Apple και είναι γεγονός πως και η ίδια -ακόμη και μέσω AirPods- κάνει ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες να βελτιώσει τα προϊόντα της. Αλλά μιλάμε για ακουστικά. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να μην τα χάσεις. Ευκολότερα από τα προηγούμενα -ναι αυτά με το καλώδιο- και έχοντας ξοδέψει αρκετά χρήματα παραπάνω. Και τότε, ούτε το Siri δεν θα μπορεί να σε βοηθήσει.

Όλα τα παραπάνω ασφαλώς και δεν αποτελούν εμπόδια ώστε τα AirPods να γίνουν πραγματικά ανάρπαστα. Ο David Beckham, η Kristen Stewart, ο Randolph Giuliani και ένα σωρό ακόμη celebrities τα χρησιμοποιούν, ενώ μια νέα εκδοχή τους πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα

Το μέλλον, τουλάχιστον σε αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι της τεχνολογίας προβλέπεται wireless. Ακριβώς όπως στην ταινία Her (του 2013, με τον Joaquin Phoenix). Ας ελπίσουμε μόνο αυτό να μη συμβεί με ακουστικά που θα θυμίζουν μπαστούνια του γκολφ για μικροσκοπικούς ανθρώπους. 

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης