Ο πρώτος επιβάτης της SpaceX για τη Σελήνη είναι ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος

Ο Yusaku Maezawa έχει σκοπό να πάρει μαζί του και πολλούς καλλιτέχνες.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Elon Musk είχε μία πολύ busy Δευτέρα. Ο μεγαλύτερος entrepreneur του κόσμου είχε την χαρά να ανακοινώσει τον πρώτο επιβάτη που έκλεισε το εισιτήριο του για το ταξίδι Σελήνη: ο Yusaku Maezawa, από την Ιαπωνία, θα είναι ο μεγάλος τυχερός. Βέβαια, μπορεί το χαρμόσυνο κλίμα της ανακοίνωσης να χάλασε λίγο, αφού παράλληλα ανακοινωνόταν κι η μήνυση που κατέθεσε ένας από τους διασώστες των εγκλωβισμένων παιδιών στην Ταϊλάνδη, τον οποίο ο Musk είχε χαρακτηρίσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. 

Το ταξίδι για την εξερεύνηση του διαστήματος θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι το 2023, παρόλο που είναι γνωστό ότι o ιδρυτής της Space X συνήθως προχωρά τις δουλειές του πιο γρήγορα. Να σημειώσουμε ότι όταν με το καλό το όνειρο του Μaezawa γίνει πραγματικότητα, θα είναι η πρώτη αποστολή γύρω από το φεγγάρι, ύστερα από το 1972 και την πτήση του Apollo 17 της NASA.

Ποιος όμως είναι αυτός ο Ιάπωνας; Πρόκειται για έναν δισεκατομμυριούχο που έκανε περιουσία ιδρύοντας τη Zozo, την εταιρεία που καταπιάνεται με το online εμπόριο ρούχων.  Για αυτό άλλωστε έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για να ταξιδέψει με τον πύραυλο B.F.R (σ.σ: Big Falcon Rocket ή big f*cking rocket όπως τον λένε οι κακές γλώσσες) με ένα ποσό που υπολογίζεται ανάμεσα στα 2 και τα 10 δισ. δολάρια, χωρίς να έχει ανακοινωθεί πόσα έδωσε ο Maezawa.

O Ιαπώνας δισεκατομμυριούχος δεν έχει σκοπό να πάει μόνος σε αυτή την εξερεύνηση στο άγνωστο αλλά θέλει να πάρει μαζί του και φίλους του καλλιτέχνες. Μάλιστα ονόμασε το πρότζεκτ #dearMoon.

Ο λάτρης της τέχνης, Yusaku Maezawa, που πέρσι πλήρωσε για έναν μόνο πίνακα του Jean-Michel Basquiat 110 εκ. δολάρια, ευελπιστεί ότι αυτή του η κίνησή θα χαρίσει μεγάλα έργα στην ανθρωπότητα.

Μπορεί και όχι. Προχωράμε.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το Fortnite αποτελεί πλέον μεγάλη αιτία διαζυγίου

Κι όμως, το δημοφιλέστερο video game του πλανήτη αυτή την εποχή μπορεί να καταστρέψει τις προσωπικές σχέσεις.

H Sony επαναφέρει το PlayStation One σε νέα, mini έκδοση

Λέγεται Playstation Classic κι έρχεται μαζί με 20 θρυλικά pre-loaded παιχνίδια.