Η Nintendo σχεδιάζει θήκη που μετατρέπει το κινητό σε Game Boy

Για πρώτη φορά, η Nintendo ασχολείται επίσημα με το θέμα και οι νοσταλγοί παθαίνουν παροξυσμό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 09 Οκτωβρίου 2018

Τα smartphones είναι σπουδαία και για gaming, οπότε δεν προκαλεί σε κανέναν έκπληξη η νέα ενέργεια της Nintendo, που έδωσε την άδεια για την δημιουργία θήκης για κινητά στα χρώματα του Game Boy. Μόνο που αυτή θα είναι άκρως λειτουργική και ασφαλώς το ίδιο playable με ένα πραγματικό Game Boy.

Για την ακρίβεια, θα υπάρχουν πλήκτρα σε αυτήν που θα μετατρέπουν το κινητό στην λατρεμένη φορητή κονσόλα της Nintendo, με την ίδια την ιαπωνική εταιρεία να περιγράφει το προϊόν ως "κάλυμμα που εφαρμόζει στις ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν οθόνη αφής”. Θήκη δηλαδή. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε πλήκτρα για να αγγίζεται έμμεσα η οθόνη αφής του κινητού, ωστόσο το σχέδιο διαφοροποιήθηκε και η θήκη θα είναι πλήρως συμβατή με εφαρμογές και games, ενώ θα υπάρχει και σχετικό app που θα κάνει ακόμη λειτουργικότερη τη χρήση όπως αναφέρουν πληροφορίες του The Verge, με επίσημες πληροφορίες να μην έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας - έχουν διαρρεύσει ωστόσο τα σχέδια. 

Η Nintendo σχεδιάζει θήκη που μετατρέπει το κινητό σε Game Boy

Παρόμοιες θήκες ασφαλώς και έχουν υπάρξει στο παρελθόν, αλλά αυτή είναι η μόνη φορά που όντως υπάρχει ενεργή ανάμειξη της Nintendo, με το όλο project να αναμένεται να προχωρά σημαντικά τους επόμενους μήνες. 

ΝΙΝΤΕΝΤΟ ΘΗΚΗ 1

Μετά από χρόνια αντίστασης, η Nintendo ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στον τομέα των παιχνιδιών για smartphones το 2016, με τίτλους όπως τα Miimoto και Super Mario Run να γίνονται viral. Ο πρόεδρος της εταιρείας Tatsumi Kimishima έχει θεσπίσει μια στρατηγική για την μετατροπή ενός κινητού τηλεφώνου σε παιχνιδομηχανή, αλλά επιθυμεί -κάτι απολύτως λογικό- αυτό να γίνεται σε συνεργασία με την Nintendo. Η θήκη Game Boy βρίσκεται ακόμη στα σχέδια, αλλά οι νοσταλγοί του θρυλικού portable είναι δεδομένο πως ήδη ψάχνουν τον τρόπο για να την αποκτήσουν αμέσως μόλις αυτή βγει στην αγορά. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η ξεχωριστή περίπτωση του Lexus UX Hybrid

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το πρώτο ηλεκτροκίνητο υβριδικό compact crossover. Και είναι απαράμιλλο.

Η Sony μόλις επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει το Playstation 5

Η είδηση ισχύει, απλά ίσως αλλάξει ονομασία.