Call of Duty: To best of

Μία λίστα με μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια της σειράς που έβαλε τους gamers στην πρώτη γραμμή της μάχης και φέτος κλείνει 15 χρόνια παρουσίας.

Χίλια εννιακόσια χρόνια. Αυτός ο εξωφρενικός αριθμός αντιπροσωπεύει τον συνολικό χρόνο που έχουν καταναλώσει οι απανταχού gamers, από το 2003 μέχρι σήμερα, παίζοντας τα video games της σειράς Call of Duty. Από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τους φουτουριστικούς πολέμους του κοντινού μέλλοντος και τις εναλλακτικές πραγματικότητες όπου τα ζόμπι είναι υπαρκτά, το μεγάλο hit της Activision έχει πουλήσει τόσα πολλά εκατομμύρια κομμάτια που δικαίως καταλαμβάνει μία θέση στα πιο θρυλικά παιχνίδια όλων των εποχών.

Πόσες συνέχειες έχει η σειρά; Τόσες ώστε το namedropping των τίτλων να προκαλεί πονοκέφαλο σε κάθε fan της σειράς. Ας δούμε όμως μερικά από τα καλύτερα επεισόδια του Call of Duty σε ένα επετειακό best of.

Call of Duty 4: Modern Warfare (2008)

Αν δεν έχεις παίξει ποτέ τη σειρά, αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος να την ξεκινήσεις. Τα στοιχεία που την έκαναν τόσο αγαπητή στους οπαδούς είναι όλα εδώ: επικές αποστολές, αληθοφανή γραφικά για να μπεις στο κλίμα της μάχης και για πολλούς το καλύτερο σενάριο που γράφτηκε ποτέ.

Call of Duty: Black Ops (2010)

Το πρώτο παιχνίδι που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου -με σκηνές από την κόλαση του Βιετνάμ- κι εκείνο με το καλύτερο soundtrack. Δύσκολα μπορεί κάτι να ξεπεράσει το Sympathy for the Devil των Rolling Stones.

Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009)

Λιγότερο αγαπημένο από τα προηγούμενα δύο αφού είχε κάποιες χτυπητές αστοχίες, όμως αλήθεια τώρα, ποιος μπορεί να ξεχάσει την επίθεση στα γκούλαγκ για να σωθεί ένας κρατούμενος; Στα συν το εξαιρετικό multiplayer mode.

Call of Duty: WWII (2017)

H μεγάλη επιστροφή της σειράς στον πιο καταστροφικό πόλεμο όλων των εποχών. Για όσους αρέσκονται σε ιστορικές διαδρομές ένα από τα διαμάντια στο στέμμα του Call of Duty.

Call of Duty: Black Ops II (2012)

Για πρώτη και μόνη φορά η σειρά πειραματίστηκε με διαφορετικούς τερματισμούς. Αυτό και μόνο αρκεί για να το βάλει αν όχι στα καλύτερα, σίγουρα στα πιο ξεχωριστά επεισόδια.

Call of Duty: Advanced Warfare (2014)

Ήταν η εποχή που η Sledgehammer αναλάμβανε την παραγωγή του παιχνιδιού. Ένα καταπληκτικό ντεμπούτο που μεταφέρει τους παίκτες στο 2054, όταν η τρομοκρατική οργάνωση KVA επιτίθεται -ποιος θα το περίμενε;- σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Call of Duty: Black Ops 4 (2018)

To πιο πρόσφατο από όλα, κυκλοφόρησε μόλις πριν είκοσι μέρες, κι έχει προκαλέσει αίσθηση -ιδιαίτερα για το εξαιρετικό multiplayer mode. Μία από τις αδιαμφισβήτητες gaming επιτυχίες του 2018 μαζί με το Red Dead Redemption.

Call of Duty 2 (2005)

Η μητέρα όλων των μαχών. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο ο μύθος του Call of Duty ξεκίνησε- επί της ουσίας- στη δεύτερη συνέχειά του. Για πιο λόγο είναι θρυλικό; Πολύ απλά γιατί, με λίγα λόγια, είναι το καλύτερο shooter για τον Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που κυκλοφόρησε ποτέ. Μάλιστα μπορεί πια να είναι αρχαίο, όμως πέρα από τη νοσταλγία παραμένει ικανό να σε κρατήσει κολλημένο στην οθόνη.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης