4 φωτογραφικά τρικ για καλύτερες εικόνες στα social media

Μία επαγγελματίας φωτογράφος σου δίνει κατευθυντήριες γραμμές για Instagram που ξεχωρίζει.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 04 Μαρτίου 2019

Ζούμε στην εποχή όπου τα πάντα φωτογραφίζονται και ανεβαίνουν στα social media. Και ακριβώς επειδή συμβαίνει αυτό, κανείς δε θέλει να βλέπει feeds που ταλαιπωρούν τα μάτια και αντιβαίνουν κάθε κανόνα καλαισθησίας και ορθής λήψης. 

Η φωτογράφος Jennifer Davidson που ειδικεύεται στην ταξιδιωτική φωτογραφία δίνει κάποιες συμβουλές για σωστές και επιτυχημένες εικόνες. 

1. Παίξε με μία απλή σύνθεση

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Davidson (@jendvdsn) on

Συχνά βρίσκεσαι σε διάφορες ανοιχτές τοποθεσίες όπως δάση ή λόφους με πολύπλοκα backgrounds. Σε μία τέτοια περίπτωση θα ήταν καλύτερο να επικεντρωθείς στο μικρότερο δυνατό αριθμό στοιχείων που μπορούν να χωρέσουν σε ένα κάδρο, ώστε να μην γίνει φορτική η όλη σύνθεση. Σύμφωνα με την Davidson, δεν χρειάζεται η υπερβολή και οφείλεις να κάνεις μία επιλογή στις λεπτομέρειες που θα μεταδώσουν την πιο πειστική εικόνα του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεσαι. 

2. Βρες την κατάλληλη γωνία λήψης

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Davidson (@jendvdsn) on

Το αντικείμενο που θέλεις να φωτογραφίσεις μπορεί να είναι από μόνο του όμορφο, ιδιαίτερο ή να γράφει καλά στο φακό. Αν όμως δεν εντοπίσεις και την κατάλληλη γωνία λήψης μπορεί να μην υπάρχει το βέλτιστο αποτέλεσμα. "Είναι σαν τους σκιέρ στο βουνό, που ακολουθούν τα ίχνη των άλλων σκιέρ για να χαράξουν την πορεία τους. Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για τη φωτογραφία" αναφέρει η Davidson.

3. Το κυνήγι των σκιών

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Davidson (@jendvdsn) on

Όχι δεν είναι ο τίτλος κάποιου ψυχολογικού ή κατασκοπευτικού θρίλερ αλλά η συμβουλή της Davidson να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν κάθε φορά το ρόλο που επιτελούν οι σκιές σε μία φωτογραφία. Δίνουν προοπτική και τόνους στην εικόνα που δεν μπορεί να εντοπίσει με την πρώτη το ανθρώπινο μάτι, καθώς και περισσότερη έμφαση στο σημείο με το οποίο σχετίζονται. 

4. Μάθε από τα λάθη σου

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Davidson (@jendvdsn) on

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν δεν σου αρέσει μία λήψη που μόλις έχεις τραβήξει; Λογικά θα απαντήσεις ότι τη διαγράφεις. Αυτό δεν είναι η ορθή αντιμετώπιση του πράγματος σύμφωνα με την Davidson. Αντιθέτως είναι απαραίτητο να αναλύσεις ποιες είναι εκείνες οι λεπτομέρειες που σε ώθησαν στο να θεωρήσεις ότι η φωτογραφία σου δεν είναι καλή και να βελτιώσεις τα λάθη σου στην επόμενη λήψη. 

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Condor, το αφρικάνικο smartphone που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη

Ποια είναι η ισχυρή αλγερινή εταιρεία τεχνολογίας, που αφού νίκησε εντός έδρας την Samsung, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Γηραιά ήπειρο.

Τα καλύτερα video games όλων των εποχών

Από το Super Mario Kart μέχρι το Zelda, αυτά είναι τα παιχνίδια που άλλαξαν την ιστορία του gaming.