Τι συμβαίνει στο ίντερνετ μέσα σε ένα λεπτό

Για αρχή, ας πούμε ότι 1,4 εκ. προφίλ τσεκάρονται στο Tinder.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 02 Απριλίου 2019

Την ίδια ώρα που στέλνεις το τελευταίο πρωινό email και σηκώνεσαι, επιτέλους, για να επισκεφτείς την τουαλέτα, στο ίντερνετ γίνεται ένας κανονικός σεισμός. Χρειάστηκαν μόλις 60 δευτερόλεπτα για να ικανοποιήσεις τη φυσική σου ανάγκη κι όμως, στο διαδίκτυο ο κόσμος άλλαξε ήδη μία δύο φορές: Πραγματοποιήθηκαν αγορές ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, περισσότερα από 18,1 εκ. μηνύματα στάλθηκαν στο WhatsApp, 1,4 εκ. προφίλ τσεκαρίστηκαν στο Tinder ενώ περισσότερες από 390 χιλιάδες εφαρμογές βρήκαν το δρόμο τους για τα smartphones των χρηστών. 

Υπεύθυνοι για αυτή την εντυπωσιακή καταγραφή είναι η Lori Lewis, αντιπρόεδρος της εταιρείας Modern Luxury, κι ο Chad Callahan, ειδικός στα Social Media. Μαζί δημιούργησαν ένα γράφημα που εξηγεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σε ένα λεπτό στο ίντερνετ.

Τι συμβαίνει στο ίντερνετ μέσα σε ένα λεπτό

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί για αυτόν τον καταιγισμό από data, που απλά επιβεβαιώνει κάτι που ήδη γνωρίζαμε: το διαδίκτυο, καλώς ή κακώς, είναι η μηχανή που κινεί τον κόσμο μας. Για αυτό, την επόμενη φορά που θα πας τουαλέτα, σκέψου ότι μέσα σε εκείνο το λεπτό ανταλλάσσονται περίπου 180 εκ. emails και κάποιο από αυτά ίσως είναι εκείνο που θα αλλάξει τη ζωή σου.

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Tetris 99, το καλύτερο battle royale game του 2019

Κι όμως, το θρυλικό puzzle game κερδίζει όλα τα shoot' em up μέσα στην έδρα τους.

To Instagram έχει θέμα με τις ουσίες

Δεν είναι όλα τόσο αθώα όσο δείχνουν στον κόσμο των social media.