5 smartphones με εξαιρετική αυτονομία

Όταν η μπαταρία δεν τελειώνει ποτέ: Από το Huawei P30 Pro μέχρι το iPhone XS Max.

Οι εποχές που τα πρωτόγονα κινητά διαρκούσαν μία ολόκληρη εβδομάδα έχουν τελειώσει εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα τα smartphones εκτελούν τόσες πολλές λειτουργίες (από την πρόβλεψη του καιρού μέχρι στα sms κι από τα social media μέχρι τις σχεδόν επαγγελματικές φωτογραφικές λήψεις) που μοιραία η μπαταρία τους πέφτει σε χρόνο dt. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο: η τεχνολογία δεν έχει βρει ακόμα τρόπο για αυτονομία ημερών ενώ παράλληλα τεράστιο μέρος της ανθρωπότητας πάσχει από nomophobia.

Μήπως, όμως, υπάρχει φως σε αυτό το τούνελ; Χωρίς κανένα να φτάνει το θρυλικό Nokia 3310 στις εξαιρετικές επιδόσεις αυτονομίας, ακολουθούν μερικά υπερσύγχρονα smartphones που αποτελούν ιδανική λύση αν δεν θέλεις να χρησιμοποιείς συνεχώς power banks.

Huawei P30 Pro

5 smartphones με εξαιρετική αυτονομία

H κινεζική εταιρεία είναι περιβόητη για την αυτονομία των πιο ισχυρών κινητών της. Απλά, σε αυτήν την περίπτωση, τα κατάφερε καλύτερα από κάθε άλλη φορά: η μπαταρία 4200 mAh που χώρεσαν οι κατασκευαστές σε έναν πολύ λεπτό smartphone σε συνδυασμό με τον ταχύτατο χρόνο φόρτισης (αγγίζει το 100% σε λιγότερο από μία ώρα) ενθουσιάζει ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα 48 (!) ωρών λειτουργίας κατά μέσο όρο.

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro

Στα χνάρια αυτού του smartphone που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018 πάτησε το προηγούμενο κινητό. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μπαταρίας ακριβώς τα ίδια, η διάρκεια αυτονομίας ακριβώς η ίδια, το σύστημα fast charging ακριβώς το ίδιο. Γιατί όμως να προτιμήσεις το Mate 20 Pro; Επειδή είναι σαφώς πιο οικονομικό.

iPhone XS Max

iPhone XS Max

Στην Apple ο πρωταθλητής της αυτονομίας λέγεται  XS Max. Παρότι οι μπαταρίες της εταιρείας του Κουπερτίνο είναι σαφώς μικρότερες από ότι των Android κινητών, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις τα κοντράρουν σε αυτονομία. Ή με πιο απλά λόγια: μπορείς να κάνεις εκτεταμένη χρήση και πάλι να έχεις λίγη μπαταρία στο τέλος της μέρας.

Xiaomi Redmi 7

Xiaomi Redmi 7 αυτονομία

Αν κάποτε τα κινεζικά κινητά αποτελούσαν τον περίγελο των διεθνών αγορών, σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η Xiaomi προσφέρει ένα πολύ οικονομικό κινητό που κοστίζει λιγότερο από 200 ευρώ αλλά καταφέρνει χάρη στην 4000 mAh μπαταρία του να διαρκεί πραγματικά ατέλειωτες ώρες.

Samsung Galaxy M20

Samsung Galaxy M20

To smartphone με την ισχυρότερη μπαταρία (5000 mAh) της λίστας. Προφανώς και έχει εξαιρετική αυτονομία, όμως σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα δεν διακρίνεται για τις γρήγορες επιδόσεις του στην φόρτιση. Φυσικά, κατά τα άλλα είναι ένα υπερσύγχρονο κινητό που δύσκολα θα απογοητεύσει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης