
Ένας χρήσιμος οδηγός για να αποφύγεις το στρες των smartphones
Τρεις πολύ απλές λύσεις για ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα.
Προέκταση του χεριού που συνεχώς δονείται, σε αναγκάζει να κάνεις swipe δεξιά κι αριστερά κάθε τρεις και λίγο, να πληκτρολογείς, να απαντάς σε μηνύματα, να διαβάσεις ειδοποιήσεις και κάποιες φορές να μιλάς και στο τηλέφωνο. Όπως ήταν αναμενόμενο, όλη αυτή η δραστηριότητα προκαλεί νευρικότητα η οποία μοιραία οδηγεί στο άγχος. Το στρες των smartphones είναι γεγονός και το βιώνουμε όλοι μαζί παρέα. Περισσότερα από 3 δισ. ανθρώπων στον πλανήτη έχουν τουλάχιστον μία τέτοια έξυπνη συσκευή, ενώ νέες έρευνες λένε ότι το 50% στις νεαρές ηλικίες δηλώνει πρακτικά εξαρτημένο από αυτές.
Περίπου κάθε 15 λεπτά (αν όχι πιο συχνά) τσεκάρουμε το κινητό για να δούμε αν έχουμε κάποιο νέο μήνυμα, ειδοποίηση ή like. Ακόμα κι όταν θέλουμε απλά να κάνουμε chat με τους φίλους μας, εύκολα μπερδεύονται τα e-mails της δουλειάς μέσα σε όλο αυτό. Το αποτέλεσμα είναι από κουραστικό έως κάποιες φορές καταστροφικό. Υπάρχουν, όμως, τρεις απλές λύσεις που μπορούν να σε σώσουν από το στρες των smartphones.
Πες όχι στις ειδοποιήσεις
Ας το παραδεχθούμε: οι ειδοποιήσεις είναι πολύ βολικές όταν αφορούν σημαντικά ζητήματα, είναι όμως κουραστικές κι εκνευριστικές για όλα τα υπόλοιπα θέματα. Γιατί, τελικά, ποιον ενδιαφέρει αν κάποια εφαρμογή μόλις ενημερώθηκε; Κανέναν. Απενεργοποίησε λοιπόν τις ειδοποιήσεις. Αν, βέβαια, τρέμεις και μόνο στην ιδέα, υπάρχει μία μέση λύση: κλείσε εκείνες τις ειδοποιήσεις που θεωρείς περιττές κι άσε ανοιχτές όσες θεωρείς απολύτως απαραίτητες όπως ας πούμε το e-mail.
Αγόρασε ένα old school ξυπνητήρι

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το μεταμεσονύχτιο σκρολάρισμα και το αγχωτικό ξύπνημα με τον φόβο των ειδοποιήσεων καταστρέφει όχι μόνο τον ύπνο σου αλλά σιγά σιγά και τη ζωή σου. Αγόρασε ένα old school ξυπνητήρι. Άσε το smartphone στο δίπλα δωμάτιο. Ας είναι η κρεβατοκάμαρα το καταφύγιό σου.
Μέτρα τον χρόνο που περνάς online
Καταρχάς, την πρώτη φορά που θα το κάνεις λογικά θα τρομάξεις. Το σοκ μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου όταν καταλάβεις ότι σπαταλάς μεγάλο μέρος της ζωής σου μπροστά σε μία οθόνη, πολλές φορές χωρίς λόγο. Άλλωστε το πρώτο βήμα για να λυθεί ένα πρόβλημα είναι η παραδοχή. Μπορείς, σε τελική ανάλυση, να αποφασίσεις ποια social media σου ταιριάζουν ή είναι χρήσιμα και ποια όχι. Υπάρχει και πραγματική ζωή εκεί έξω.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Πώς μεταφράζεται η δεύτερη θέση του Checo Pérez στη F1 σε χρήματα
Οι οικονομικές λεπτομέρειες πίσω από την επιτυχία του.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςSafari, o αγαπημένος browser των hackers
Ένα πείραμα αποκάλυψε τις αδυναμίες του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης της Apple.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςWonderbox, μία ταινία μικρού μήκους με την υπογραφή της Samsung
Μία κινηματογραφική εμπειρία εμπνευσμένη από τη Neo QLED 8K της Samsung.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΤο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο έχει κάτι από παραμύθι
Αυτοί είναι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί κυρίες και κύριοι.
Ο Daniel Craig έγινε meme, δικαίως
Ο Daniel είναι πάνω κάτω εμείς, σε διαφορετικές φωτογραφίες προφίλ στα σόσιαλ μίντια.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΗ Ιωάννα Τούνη μας τρολάρει όλους άσχημα
Το viral βίντεο στο TikTok, τα σχόλια και μία λογική διαπίστωση.
Γραφει Πωλινα Φραγκου