Ένας χρήσιμος οδηγός για να αποφύγεις το στρες των smartphones

Τρεις πολύ απλές λύσεις για ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα.

Προέκταση του χεριού που συνεχώς δονείται, σε αναγκάζει να κάνεις swipe δεξιά κι αριστερά κάθε τρεις και λίγο, να πληκτρολογείς, να απαντάς σε μηνύματα, να διαβάσεις ειδοποιήσεις και κάποιες φορές να μιλάς και στο τηλέφωνο. Όπως ήταν αναμενόμενο, όλη αυτή η δραστηριότητα προκαλεί νευρικότητα η οποία μοιραία οδηγεί στο άγχος. Το στρες των smartphones είναι γεγονός και το βιώνουμε όλοι μαζί παρέα. Περισσότερα από 3 δισ. ανθρώπων στον πλανήτη έχουν τουλάχιστον μία τέτοια έξυπνη συσκευή, ενώ νέες έρευνες λένε ότι το 50% στις νεαρές ηλικίες δηλώνει πρακτικά εξαρτημένο από αυτές.

Περίπου κάθε 15 λεπτά (αν όχι πιο συχνά) τσεκάρουμε το κινητό για να δούμε αν έχουμε κάποιο νέο μήνυμα, ειδοποίηση ή like. Ακόμα κι όταν θέλουμε απλά να κάνουμε chat με τους φίλους μας, εύκολα μπερδεύονται τα e-mails της δουλειάς μέσα σε όλο αυτό. Το αποτέλεσμα είναι από κουραστικό έως κάποιες φορές καταστροφικό. Υπάρχουν, όμως, τρεις απλές λύσεις που μπορούν να σε σώσουν από το στρες των smartphones.

Πες όχι στις ειδοποιήσεις

Ας το παραδεχθούμε: οι ειδοποιήσεις είναι πολύ βολικές όταν αφορούν σημαντικά ζητήματα, είναι όμως κουραστικές κι εκνευριστικές για όλα τα υπόλοιπα θέματα. Γιατί, τελικά, ποιον ενδιαφέρει αν κάποια εφαρμογή μόλις ενημερώθηκε; Κανέναν. Απενεργοποίησε λοιπόν τις ειδοποιήσεις. Αν, βέβαια, τρέμεις και μόνο στην ιδέα, υπάρχει μία μέση λύση: κλείσε εκείνες τις ειδοποιήσεις που θεωρείς περιττές κι άσε ανοιχτές όσες θεωρείς απολύτως απαραίτητες όπως ας πούμε το e-mail.

Αγόρασε ένα old school ξυπνητήρι

Ένας χρήσιμος οδηγός για να αποφύγεις το στρες των smartphones

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το μεταμεσονύχτιο σκρολάρισμα και το αγχωτικό ξύπνημα με τον φόβο των ειδοποιήσεων καταστρέφει όχι μόνο τον ύπνο σου αλλά σιγά σιγά και τη ζωή σου. Αγόρασε ένα old school ξυπνητήρι. Άσε το smartphone στο δίπλα δωμάτιο. Ας είναι η κρεβατοκάμαρα το καταφύγιό σου.

Μέτρα τον χρόνο που περνάς online

Καταρχάς, την πρώτη φορά που θα το κάνεις λογικά θα τρομάξεις. Το σοκ μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου όταν καταλάβεις ότι σπαταλάς μεγάλο μέρος της ζωής σου μπροστά σε μία οθόνη, πολλές φορές χωρίς λόγο. Άλλωστε το πρώτο βήμα για να λυθεί ένα πρόβλημα είναι η παραδοχή. Μπορείς, σε τελική ανάλυση, να αποφασίσεις ποια social media σου ταιριάζουν ή είναι χρήσιμα και ποια όχι. Υπάρχει και πραγματική ζωή εκεί έξω.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.