Τα καλύτερα video games όλων των εποχών για το NES

Από τον Link μέχρι το Super Mario, αυτοί είναι οι πιο αγαπημένοι ήρωες της θρυλικής κονσόλας.

Το NES προσγειώθηκε σαν φλεγόμενος μετεωρίτης στον κόσμο των video games. Σε μία εποχή που σιγά σιγά τα arcade έδιναν τη θέση τους στο home entertainment, η κονσόλα της Nintendo άλλαξε όλα τα δεδομένα. Ξεκίνησε to 1983 όπως ήταν αναμενόμενο από την Ιαπωνία, εξαπλώθηκε στην Αμερική, για να κατακτήσει στο τέλος και την Ευρώπη. Στα early 90s τα σπίτια των συμμαθητών που το είχαν στο σαλόνι ήταν το καλύτερο μέρος του πλανήτη για τους μικρούς ανερχόμενους gamers.

Kirby, Link, Super Mario είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτήρες που έγραψαν χρυσή ιστορία στις οθόνες των τηλεοράσεων της εποχής. Οι 716 συνολικά τίτλοι που κυκλοφόρησαν για την κονσόλα έκαναν δύσκολη την επιλογή των καλύτερων στιγμών. Δύσκολη αλλά πολύ ευχάριστη.

Final Fantasy (1987)

Το πρώτο επεισόδιο από το ίσως πιο ιδιαίτερο rpg όλων των εποχών όπου οι αναφορές σε όλο το φάσμα της nerd κουλτούρας (sci-fi, fantasy, horror) δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα. Ή αλλιώς η αρχή μίας δυναστείας που βασίστηκε και στο εξαιρετικό turn based σύστημα μάχης.

Zelda II: The Adventure of Link (1987)

Ένα υποτιμημένο διαμαντάκι της διάσημης σειράς με πρωταγωνιστή τον Link που χάραξε νέα μονοπάτια και ανέβασε τον πήχη ακόμη ψηλότερα για τα rpgs.

Castlevania (1986)

Πώς είναι να αντιμετωπίζεις όλα τα διάσημα τέρατα (βαμπίρ, ζόμπι, Φράνκεσταϊν) με όπλο σου ένα μαστίγιο; Ένα αριστουργηματικό platform game με σκοτεινή ατμόσφαιρα που βοήθησε το είδος να διευρύνει τους ορίζοντές του και να μπει σε ενήλικα μονοπάτια.

Kirby’s Adventure (1993)

Οι καλές ιδέες μπορούν να αλλάξουν τη gaming βιομηχανία. Η δεύτερη συνέχεια του παράξενο ήρωα ήρθε στο NES για να δημιουργήσει σχολή και να αντιγραφεί ξανά και ξανά -ακριβώς, δηλαδή, όπως ο Kirby μπορούσε να κάνει copy τα abbilities των αντιπάλων του. 

Mega Man 3 (1990)

Είναι δύσκολη δουλειά μα κάποιος πρέπει να την κάνει: Αφού πρέπει να επιλέξουμε, τότε είμαστε αναγκασμένοι να διαλέξουμε την τρίτη συνέχεια. Αν όχι για κάποιον άλλο λόγο, τότε επειδή 29 χρόνια μετά το soundtrack θεωρείται ακόμη ένα magnum οpus της 8-bit εποχής.

DuckTales (1989)

Αγαπημένοι χαρακτήρες της Disney, ατμόσφαιρα περιπέτειας βγαλμένη από το Indiana Jones, ζόρικο gameplay που ήταν ικανό να σε κρατήσει για δεκάδες ώρες κολλημένο στην οθόνη. Όποιος είχε την τύχη να το παίξει στο NES, σίγουρα θυμάται ότι δεν ήταν απλά ένα game αλλά μία εμπειρία ζωής.

Metroid (1986)

Μία Οδύσσεια του διαστήματος όπου οι περιπέτειες σε οδηγούσαν από τη μία άκρη έως την άλλη ενός εγκαταλελειμμένου εξωγήινου σύμπαντος. Ή τουλάχιστον αυτό ήταν το feeling τότε στα early 90s. 

Mike Tyson’s Punch-Out!! (1987)

Ένα boxing game τόσο υπερβολικό και γεμάτο με τόσα κλισέ που καταντούσε αφόρητα διασκεδαστικό. Ακριβώς σαν τον άνθρωπο που του χάρισε το όνομά του δηλαδή.

Super Mario Bros 3 (1990)

Αν έπρεπε να επιλέξουμε τον πιο όμορφο κόσμο που ταξίδεψε ποτέ ο Super Mario, τότε με κλειστά μάτια θα επιλέξαμε αυτό το επεισόδιο της σειράς. Απλά το impact του πρώτου game ήταν τόσο μεγάλο που κερδίσει το Super Mario Bros 3 στα σημεία.

The Legend of Zelda (1986)

Τα σχόλια είναι περιττά. Πάτα το play στο video. Θα χρειαστείς ελάχιστα δευτερόλεπτα για να χαθείς ξανά στη μαγεία. Μουσική, γραφικά, ατμόσφαιρα, story ήταν όλα πολύ απλά τέλεια.

Tetris (1989)

Η παράξενη ιδέα ενός Ρώσου μηχανικού υπολογιστών περιελάμβανε διάφορα περίεργα σχήματα και εκατοντάδες τουβλάκια που το ένα διαδεχόταν to άλλο με διαστημικές ταχύτητες. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, πολλά χρόνια μετά, συνεχίζει να αιχμαλωτίζει τη φαντασία των gamers. 

Super Mario Bros (1988)

Η αρχή της μεγάλης περιπέτειας στις κονσόλες ενός Ιταλού υδραυλικού με μουστάκι που κατάφερε να γίνει η πιο αναγνωρίσιμη μορφή των video games. Η πρώτη θέση δεν θα μπορούσε να ανήκει σε κανέναν άλλο. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.