Υπάλληλος της Nintendo στην Ιαπωνία: Μία από τις καλύτερες δουλειές του κόσμου

Η εταιρεία ξεκίνησε recruiting μέσω Twitter και προσφέρει μπόλικο χρήμα, ιδανικές συνθήκες και ατελείωτο gaming.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Μαρτίου 2019

Όσο κι αν σου φανεί παράξενο, η ιστορία της Nintendo ξεκινά πίσω στο 1889, όταν και ιδρύθηκε στο Κιότο της Ιαπωνίας σαν μία εταιρεία που έφτιαχνε παιχνίδια με τράπουλες και κάρτες. Σήμερα, 130 χρόνια αργότερα, το όνομά της είναι συνώνυμο με το gaming και ειδικά από το 1985 και έπειτα -όταν και κυκλοφόρησε το θρυλικό NES- δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι καθορίζει τις τάσεις στο χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. 

Διόλου παράξενο λοιπόν, που αρκετά παιδιά θέτουν έναν μακροπρόθεσμο επαγγελματικό στόχο: Να δουλέψουν κάποια στιγμή στη ζωή τους στη Nintendo. Αν και η κοινή λογική λέει ότι οι συνθήκες εργασίας στον ιαπωνικό τεχνολογικό κολοσσό ίσως και να μην είναι ιδανικές, η πραγματικότητα έρχεται να τη διαψεύσει. Τουλάχιστον όσον αφορά τους υπαλλήλους της εταιρείας που εργάζονται στα κεντρικά της, στο Κιότο της Ιαπωνίας.  

Οι ετήσιες απολαβές στην εταιρεία είναι κατά μέσο όρο $80.000, οι ώρες εργασίας συχνά είναι λιγότερες από το τυπικό 8ωρο και στα διαλείμματά τους οι υπάλληλοι μπορούν να χαλαρώσουν παίζοντας Mario Kart ή Zelda. Επιπλέον έχουν πρόσβαση σε όλες τις θρυλικές κονσόλες της Nintendo και πολύ συχνά λαμβάνουν ως δώρο κάποια από αυτές ή σπάνιους τίτλους παιχνιδιών. Κάθε χρόνο υπάρχει μία μικρή αύξηση στους μισθούς τους και λαμβάνουν bonus ανά εξάμηνο. Καθόλου άσχημα. 

Σε περίπτωση που ψάχνεις μία νέα επαγγελματική περιπέτεια στην καριέρα σου, μάθε πως η Nintendo αναζητά 81 νέους υπαλλήλους, με αγγελία που δημοσιεύτηκε μέσω Twitter, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τα 2.271 άτομα που ήδη εργάζονται στο Κιότο.  Υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται για τους υποψήφιους αλλά όπως αντιλαμβάνεσαι το γεγονός από μόνο του γεννά προσδοκίες για όλους.

Ίσως και αποδεικνύει πως πάντοτε μπορούν να προκύψουν δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή, ειδικά για όλα εκείνα τα παιδιά που μεγάλωσαν στα 90s και έλιωναν στο Super Nintendo και το Game Boy.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα video games όλων των εποχών

Από το Super Mario Kart μέχρι το Zelda, αυτά είναι τα παιχνίδια που άλλαξαν την ιστορία του gaming.

RokBlok: Το φορητό πικάπ που αλλάζει τα δεδομένα

Ένας ακόμη λόγος για να αρχίσεις ξανά τη συλλογή βινυλίων.