To Facebook κερνά καφέ τους χρήστες του

Κι όμως, ο Mark Zuckerberg θέλει να σου μιλήσει από κοντά για τα προσωπικά δεδομένα.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 21 Αυγούστου 2019

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να λύσεις τις διαφορές σου από μία ζεστή ή κρύα κούπα καφέ. Συμβαίνει ανάμεσα σε συναδέλφους, συμβαίνει στα ζευγάρια, συμβαίνει ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες. Έτσι το Facebook προχωρά σε μία πρωτότυπη κίνηση στην προσπάθειά του να κερδίσει πίσω την χαμένη του αξιοπιστία: Όχι, δεν είναι hoax, όντως η αυτού μεγαλειότητα του Mark Zuckerberg καλεί τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου με σκοπό να τους κεράσει καφέ και να μιλήσουν για τα προβλήματά τους.

Από τις 28 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου και σε επιλεγμένα cafe του Λονδίνου (The Attendand bar, Takk κι αλλού) θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των υπευθύνων του Facebook με απλούς πολίτες. Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός; Όπως δηλώνει η εταιρεία, θέλει να ενημερώσει και να καθησυχάσει το κοινό σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα.

To Facebook κερνά καφέ τους χρήστες του

Πρώτον, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν γνωρίζει τα δικαιώματά του (πόσο μάλλον να τα διαφυλάξει) και δεύτερον, επειδή μετά το σκάνδαλο το Facebook έχει καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του. Μιλώντας με αριθμούς, στη Μεγάλη Βρετανία το 27% των χρηστών δεν γνωρίζει πως να ρυθμίσει τα επίπεδα του privacy (σ.σ: ιδιωτικότητας) στον λογαριασμό του ενώ μετά την κατακραυγή για τη διαρροή της Cambridge Analytica η μετοχή του σημείωσε πτώση της τάξης του 6.8%, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερα από 100 δισ. δολάρια ζημιά.


O Mark Zuckerberg γίνεται κάθε μέρα και πιο δυνατός, κάθε μέρα και πιο πλούσιος.


Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και το Facebook επιστρατεύει όποια πιθανή κι απίθανη πολιτική με σκοπό να κολλήσει ξανά το γυαλί που έχει ραγίσει με τους χρήστες. Όσο όμως κάποιοι κάνουν λόγο για κινήσεις πανικού, ο Mark Zuckerberg γελά σαρδόνια, αφού ούτε οι κυρώσεις από τις Η.Π.Α, ούτε η διεθνή κατακραυγή αλλά ούτε, τελικά, και το σκάνδαλο Cambridge Analytica έχουν καταφέρει να ανακόψουν την πορεία του.

Γίνεται κάθε μέρα και πιο δυνατός, κάθε μέρα και πιο πλούσιος. Γιατί να μην κεράσει έναν καφέ της παρηγοριάς λοιπόν στο κοινό που δεν καρπώνεται ούτε σεντ για τα προσωπικά δεδομένα του που μεταπωλούνται διαρκώς;


Φωτογραφίες © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πώς το τρέξιμο σου κόβει την πείνα

Η επιστήμη καταλήγει: Το τρέξιμο βοηθάει στο να διατηρείς το βάρος σου σταθερό, χωρίς να νιώθεις στέρηση και πείνα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η τέχνη της φιλοξενίας επιστρέφει με το Athens Capital

Το Athens Capital Hotel-MGallery Collection ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στις 10 Μαΐου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

O Alvaro Morte αποχαιρέτησε και επισήμως το La Casa de Papel

H συγκινητική ανάρτηση του Professor για το τέλος των γυρισμάτων.

Ποιος είναι ο Vitalik Buterin, ο νεότερος crypto-δισεκατομμυριούχος του κόσμου

Ξεκίνησε ως θιασώτης του Bitcoin στα 17 του και έγινε μεγιστάνας χάρη στο Ethereum.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Τα SUV είναι η απόλυτη τάση στον κόσμο των 4 τροχών

Ξεχωρίζουν σε εμπορικό επίπεδο, δίνοντας έμφαση στην πρακτικότητα, τη σχεδίαση, τον οικολογικό χαρακτήρα και τις ψηφιακές δυνατότητες διασύνδεσης

Γραφει Γιαννης Σπανος