To Facebook κερνά καφέ τους χρήστες του

Κι όμως, ο Mark Zuckerberg θέλει να σου μιλήσει από κοντά για τα προσωπικά δεδομένα.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να λύσεις τις διαφορές σου από μία ζεστή ή κρύα κούπα καφέ. Συμβαίνει ανάμεσα σε συναδέλφους, συμβαίνει στα ζευγάρια, συμβαίνει ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες. Έτσι το Facebook προχωρά σε μία πρωτότυπη κίνηση στην προσπάθειά του να κερδίσει πίσω την χαμένη του αξιοπιστία: Όχι, δεν είναι hoax, όντως η αυτού μεγαλειότητα του Mark Zuckerberg καλεί τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου με σκοπό να τους κεράσει καφέ και να μιλήσουν για τα προβλήματά τους.

Από τις 28 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου και σε επιλεγμένα cafe του Λονδίνου (The Attendand bar, Takk κι αλλού) θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των υπευθύνων του Facebook με απλούς πολίτες. Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός; Όπως δηλώνει η εταιρεία, θέλει να ενημερώσει και να καθησυχάσει το κοινό σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα.

To Facebook κερνά καφέ τους χρήστες του

Πρώτον, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν γνωρίζει τα δικαιώματά του (πόσο μάλλον να τα διαφυλάξει) και δεύτερον, επειδή μετά το σκάνδαλο το Facebook έχει καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του. Μιλώντας με αριθμούς, στη Μεγάλη Βρετανία το 27% των χρηστών δεν γνωρίζει πως να ρυθμίσει τα επίπεδα του privacy (σ.σ: ιδιωτικότητας) στον λογαριασμό του ενώ μετά την κατακραυγή για τη διαρροή της Cambridge Analytica η μετοχή του σημείωσε πτώση της τάξης του 6.8%, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερα από 100 δισ. δολάρια ζημιά.


O Mark Zuckerberg γίνεται κάθε μέρα και πιο δυνατός, κάθε μέρα και πιο πλούσιος.


Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και το Facebook επιστρατεύει όποια πιθανή κι απίθανη πολιτική με σκοπό να κολλήσει ξανά το γυαλί που έχει ραγίσει με τους χρήστες. Όσο όμως κάποιοι κάνουν λόγο για κινήσεις πανικού, ο Mark Zuckerberg γελά σαρδόνια, αφού ούτε οι κυρώσεις από τις Η.Π.Α, ούτε η διεθνή κατακραυγή αλλά ούτε, τελικά, και το σκάνδαλο Cambridge Analytica έχουν καταφέρει να ανακόψουν την πορεία του.

Γίνεται κάθε μέρα και πιο δυνατός, κάθε μέρα και πιο πλούσιος. Γιατί να μην κεράσει έναν καφέ της παρηγοριάς λοιπόν στο κοινό που δεν καρπώνεται ούτε σεντ για τα προσωπικά δεδομένα του που μεταπωλούνται διαρκώς;


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου