Το Nokia 800 Tough είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει

Ίσως το πιο ατρόμητο κινητό εκεί έξω δοκιμασμένο ακόμη και σε συνθήκες πολέμου.

Τον Σεπτέμβριο του 2000 ήρθε στο φως το πιο σκληροτράχηλο κινητό όλων των εποχών. Το Nokia 3310, με καταγωγή από τη Φινλανδία, αρχικά προοριζόταν μόνο για την τοπική αγορά, η φήμη όμως που έλεγε ότι δεν μπορεί τίποτα να το καταστρέψει το οδήγησε πολύ γρήγορα στα διεθνή σαλόνια. Σήμερα, 126 εκ. πωλήσεις μετά κι ύστερα από ένα reboot το 2017 που στην εποχή των smartphones πήγε πολύ καλύτερα από όσο θα περίμενε κανείς, η Nokia ετοίμασε ένα νέο δυνατό χτύπημα.

Το Tough 800 έχει όλα τα φώτα για να ξεπεράσει τον σκληροτράχηλο πρόγονό του. Φιλοδοξεί να γίνει το πιο ατρόμητο κινητό που κυκλοφόρησε ποτέ. Με υποβρύχια αντοχή (30 λεπτά σε 1,5 μέτρο βάθος), τεχνολογίες anti-dust και anti-fall είναι ιδανικό για να αντιμετωπίζει υγρούς κινδύνους και υψηλές θερμοκρασίες. Δεν παθαίνει τίποτα αν πέσει από ύψος δύο μέτρων πάνω σε τσιμεντένια επιφάνεια ενώ, όπως λέει η παραγωγός εταιρεία του, είναι δοκιμασμένο ακόμα και σε συνθήκες (πιθανού) πολέμου. Εκείνο δεν πρόκειται να πάθει τίποτα τόσο στους -20 ° όσο και τους + 55 ° C βαθμούς Κελσίου. Κάτι που κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να πει με σιγουριά για τους μελλοντικούς κατόχους του.

Σήμερα, αν στο ένα άκρο βρίσκεται η Apple με το cutting edge design, τότε στο άλλο είναι η φινλανδική εταιρεία που δείχνει να έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε κινητά τηλέφωνα που ίσως δεν διακρίνονται για την ομορφιά τους, είναι όμως πάρα πολύ σκληρά για να πεθάνουν. Το brand που γεννήθηκε το 1865 στην πόλη Pohjois-Pirkkala (η οποία το 1938 μετονομάστηκε σε Nokia) φαίνεται ότι έχει κάνει εδώ και κάποια χρόνια την επιλογή του: Καλύτερα δυνατός παρά όμορφος.

Το Tough 800 είναι πολύ μεγάλο σε μέγεθος, τρομερής αντοχής (η μπαταρία του διαρκεί 43 ολόκληρες μέρες στο standby) ενώ διαθέτει και non-slip θήκη που όμως είναι μάλλον περιττή, αφού δεν καταλαβαίνει τίποτα από πτώσεις. Αν, λοιπόν, βαρέθηκες την τρομερή ευαισθησία των περισσότερων σημερινών smartphones το νέο δημιούργημα της Nokia είναι για σένα. 

Το Nokia 800 Tough είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει

Το Οκτώβριο του 2019 θα είναι διαθέσιμο για το κοινό στην τιμή των 109 ευρώ ενώ, παρά την αντίθετη εντύπωση που δίνει, υποστηρίζει 4G κι ως εκ τούτου WhatsApp, Facebook, YouTube κι όλες τις άλλες εφαρμογές.  Διαθέτει φακό και κάμερα ενώ οι φήμες το θέλουν να αντέχει ακόμα κι απέναντι σε σφαίρες. Αν αυτό σου ακούγεται απίστευτο, σκέψου το εξής: Το 2013 ένας στρατιώτης στο Αφγανιστάν σώθηκε επειδή η σφαίρα που κατευθυνόταν για την καρδιά του σταμάτησε στο Nokia 3310. Ναι, στο μικρότερο και λιγότερο σκληροτράχηλο πρόγονο του Tough 800.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης