Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2020 και πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο που μας έρχεται, το WhatsApp θα σταματήσει να λειτουργεί σε κάποια smartphones. Ή μάλλον πιο σωστά σε εκείνα τα παλιά κινητά που δεν μπορούν να κάνουν πια update με τις τελευταίες εκδόσεις των iOs και Android λειτουργικών συστημάτων. Προφανώς οι χρήστες δεν είναι ευχαριστημένοι, όπως είναι λογικό πολλοί κάνουν λόγο για κακές πρακτικές με μόνο σκοπό το κέρδος ενώ από την πλευρά του το δημοφιλές app υπεραμύνεται των επιλογών του λέγοντας πως η τεχνολογική πρωτοπορία και ζητήματα ασφαλείας το οδηγούν προς αυτές. 

Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις παλιό smartphone η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα χέρια σου. Εκτός, πάλι, αν δεν σε πειράζει να αποχωριστείς του WhatsApp. Αν, όμως, δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό ποιες είναι εκείνες οι συσκευές που μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;

Σε πολύ απλή γλώσσα, όποιο smartphone δεν μπορεί να προχωρήσει πέρα από τις εκδόσεις iOS8 και Android 2.3.7 καλό θα ήταν να ξεχάσει το WhatsApp από τον Φεβρουάριο του 2020 κι ύστερα. Α, ναι, και μία τελευταία ενδιαφέρουσα υποσημείωση: Από τον Δεκέμβριο του 2019 κι έπειτα, το πιο επιτυχημένο instant messenger εκεί έξω δεν θα λειτουργεί σε κινητά τηλέφωνα που έχουν λειτουργικό σύστημα Windows.

Από: Esquire IT


Φωτογραφίες © Getty Images