Το PlayStation 5 έρχεται τα Χριστούγεννα του 2020

Η ιαπωνική εταιρεία δεν θέλησε να πρωτοτυπήσει στην ονομασία. Το έκανε όμως σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 09 Οκτωβρίου 2019

Τον περασμένο Ιούλιο, η Microsoft ανακοίνωνε το μεγαλεπήβολο σχέδιο της: Το Project Scarlett θα είναι ο επίγονος του Xbox One και μία κονσόλα που θα ξεπερνά την πιο τρελή φαντασία. Διαστημικές ταχύτητες, παντοδύναμος επεξεργαστής, γραφικά από άλλο πλανήτη είναι μερικές μόνο από τις υποσχέσεις που έδωσε η αμερικανική εταιρεία στο κοινό της. Πώς λοιπόν θα απαντούσε ο μεγάλος ανταγωνιστής σε αυτήν την πρόκληση; Το Wired έλυσε, πολύ πρόσφατα, την απορία που πλανιόταν πάνω από τον κόσμο των gamers.

Η αναμονή τελείωσε και η Sony έδωσε την απάντησή της μέσα από μία επίσημη ανακοίνωση. Η νέα κονσόλα θα ονομάζεται -όπως όλοι περιμέναμε- PlayStation 5, αφού ονομασία που κερδίζει δεν την αλλάζεις, και θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση τα Χριστούγεννα του 2020. Φυσικά, όπως και ο κύριος ανταγωνιστής της, θα διαθέτει τεχνολογικά χαρακτηριστικά που προκαλούν δέος.

Καταρχάς, μαθαίνουμε ότι το PS5 θα είναι ικανό να υποστηρίξει την τεχνολογία ray-tracing ή με άλλα λόγια θα μπορεί να "σηκώσει" πολύ πιο περίπλοκα εφέ φωτισμού και ήχου. Παράλληλα μπορείς να ξεχάσεις τον χρόνο αναμονής σαν έννοια γιατί όλα δείχνουν ότι με τη νέα κονσόλα της Sony αυτός θα αποτελέσει παρελθόν. Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων της εταιρείας, οι χρήστες θα μπορούν να μπαίνουν κατευθείαν στην multiplayer δράση: Αντί να πρέπει να πας στο menu και να περιμένεις για κάποιο session του Star Wars Battlefront II, στο PS5 θα βουτάς κατευθείαν στα βαθιά.

Σε άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες τώρα, το νέο DualShock controller θα διαθέτει έναν AI assistant. Μάλιστα, οι πρώτες αναφορές θέλουν το χειριστήριο να περνά σε τελείως άλλο επίπεδο: Οι κραδασμοί δεν θα είναι generic αλλά πολύ διαφορετικοί ανάλογα με το τι συμβαίνει στο παιχνίδι (ένα οπλοπολυβόλο θα δονείται διαφορετικά από ότι μία καραμπίνα),

Με λίγα λόγια, όλα δείχνουν ότι το PlayStation 5 ίσως αποτελέσει μία επανάσταση στο gaming. Έτσι οι καινοτομίες που φέρνει μαζί του μπορεί να εισάγουν τα video games σε μία νέα χρυσή εποχή γεμάτη πολύ πιο ρεαλιστικές και ατμοσφαιρικές εμπειρίες - κάπως, δηλαδή, σαν να βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, αντίστοιχο με εκείνο που συνάντησε ο κινηματογράφος όταν πέρασε από την ασπρόμαυρη στην έγχρωμη εποχή.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ