Πρώτο gameplay trailer για το PlayStation 5

Στα ευχάριστα νέα της ημέρας.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 14 Μαΐου 2020

Ταινίες, συναυλίες, βιβλία, τουρισμός, ξενοδοχεία, εστίαση αλλά και σχεδόν κάθε κλάδος της ψυχαγωγίας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία του SARS-COV-2. Μάλιστα, ούτε τα video games έμειναν ανεπηρέαστα αφού ένα από τα πλέον αναμενόμενα παιχνίδια της φετινής χρονιάς (The Last of Us 2) ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την άφιξή του λόγω κορονοϊού και παραμένει αμφίβολο το κατά πόσο θα μπορέσει να τηρήσει την ημερομηνία της 19ης Ιουνίου. Τι γίνεται, όμως, μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό με το πλέον αναμενόμενο project που ακούει στο όνομα PlayStation 5;

H Sony είχε αφήσει υπόνοιες ότι η τηλεργασία και οι δυσκολίες λόγω COVID-19 ίσως δημιουργήσουν κάποιες καθυστερήσεις, διέλυσε όμως την ομίχλη που είχε δημιουργηθεί όταν πριν λίγες ώρες έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που παρουσιάζει το πως ακριβώς θα δείχνει στις οθόνες μας.

Οι χαρακτηρισμοί μέχρι στιγμής ήταν, όχι άδικα, διθυραμβικοί αφού όντως το gameplay που παρακολουθούμε στο 10λεπτο βίντεο της game engine της Unreal ξεπερνά κάθε φαντασία και δείχνει έτοιμο να οδηγήσει το gaming στη νέα και ακόμα πιο εντυπωσιακή εποχή του. Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς πέρα από την αρτιότητα των γραφικών είναι το φως, αφού έχει δοθεί τέτοια προσοχή στον φωτορεαλισμό που ελάχιστα πια διαφέρει από μία πραγματικά καλογυρισμένη περιπέτεια του Χόλιγουντ.


Η μείωση των κερδών κατά 14% της Sony για την περασμένη χρόνια, κάνουν σχεδόν επιτακτική την κυκλοφορία του PlayStation 5 κοντά στις γιορτές του 2020.


Τα πλάνα που παρακολουθήσαμε στο βίντεο μας άφησαν κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα, αφού τα πλάνα που κοιτούν στον ορίζοντα (χωρίς να περιορίζονται σε μικρούς χώρους) δείχνουν τις άπειρες δυνατότητες που διαθέτει νέα και πανίσχυρη κονσόλα της Sony. Όσο για το βίντεο; Καλό θα ήταν να το δεις μέχρι και το τέλος για να καταλάβεις για τι ακριβώς πράγμα μιλάμε. Θα πετάξεις κυριολεκτικά αλλά και από τη χαρά σου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση των κερδών κατά 14% της Sony για την περασμένη χρόνια, κάνουν ακόμα πιο σημαντική ή μάλλον σχεδόν επιτακτική την κυκλοφορία του PlayStation 5 κοντά στις γιορτές του 2020.


φωτογραφία © Getty Images 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το Instagram γίνεται λιγότερο τοξικό με νέα features

Γιατί το διαδικτυακό bullying αποτελεί βία χωρίς αστερίσκους.

Διαθέσιμο δωρεάν το Grand Theft Auto V

Το Epic Games Store σου δίνει την ευκαιρία να αποκτήσεις το επικό video game.