Όλα όσα αποκάλυψε η Sony για το Playstation 5

Τι γνωρίζουμε προς το παρόν για την επόμενης γενιάς κονσόλα, μετά την τελευταία ενημέρωση της ιαπωνικής εταιρείας.

Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η Sony κρατούσε κλειστά τα χαρτιά της για την επερχόμενη παιχνιδομηχανή της, με ελάχιστες πληροφορίες να έχουν γίνει γνωστές - και τις φήμες ασφαλώς να φουντώνουν σε κάθε γωνιά του ίντερνετ. Μπορεί τα Χριστούγεννα του 2020, όταν και το PS5 θα βγει στην αγορά να είναι ακόμη αρκετά μακριά, ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία φρόντισε να δώσει κάποια info για αυτό.

Για την ακρίβεια, έγιναν γνωστά τα specs της (επόμενης γενιάς) κονσόλας. Το PlayStation 5 λοιπόν θα είναι εξοπλισμένο με έναν custom οκταπύρηνο AMD Zen 2 επεξεργαστή (στα 3.5GHz) και μία επίσης custom GPU (στα 2.23GHz).

Ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά updates είναι το switch σε SSD storage για τον κύριο σκληρό δίσκο της κονσόλας, που σύμφωνα πάντοτε με τη Sony θα ελαχιστοποιήσει σε τρομερό βαθμό τους χρόνους του loading. Ένα demo που είχε κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό είχε προϊδεάσει άπαντες σχετικά με αυτό: Χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα το Spider-Man, που στο PS5 "φόρτωσε" σε λιγότερο από 1'', την ίδια στιγμή που για το PlayStation 4 απαιτούνταν σχεδόν 8''. Ο Mark Cerny, επικεφαλής του τμήματος hardware του PlayStation, έκανε μία εκτενέστερη αναφορά σχετικά με τα πλεονεκτήματα του SSD, τονίζοντας ότι το 1 GB χρειάζεται περίπου 20'' φόρτωσης στο PS4 αλλά στο PS5 θα μπορούν να φορτωθούν 5 GB σε 1''.

To PlayStation 5 θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει και εξωτερικούς USB δίσκους, ώστε να "τρέχει" παλαιότερους τίτλους του PS4 σε λειτουργία συμβατότητας, διαθέτοντας και 4K Blu-ray drive. 


Διάβασε ακόμη για τα καλύτερα smartphones για φωτογραφίες, τις πρώτες πληροφορίες για το iOS 14 και τα πιο αναμενόμενα video games του Nintendo Switch.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης