To app που μετατρέπει τα φωνητικά μηνύματα του WhatsApp σε γραπτά

Λέγεται Speechless και είναι η νέα, ανερχόμενη εφαρμογή στον κόσμο των instant messengers.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 02 Ιουνίου 2020

Το τελευταίο trend στα instant messengers και ιδιαίτερα το WhatsApp είναι τα φωνητικά μηνύματα. Μάλιστα, όσοι τα χρησιμοποιούν ξεκινούν πολύ συχνά με τη φράση "επειδή βαριέμαι να γράφω". Καλώς ή κακώς, τα φωνητικά μηνύματα δεν είναι τα ίδια με τα μηνύματα του τηλεφωνητή, συνήθως χρειάζεται να τα ακούσεις εδώ και τώρα, η απάντηση που πρέπει να δώσεις είναι άμεση, ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τα γραπτά μηνύματα με τα φωνητικά.

Τι γίνεται όταν όμως βρίσκεσαι στη δουλειά ή με κάποια παρέα που δε θες να ακούσουν τα μηνύματα που σου στέλνει ο κολλητός σου; Τα ακουστικά είναι μία λύση, απλά δεν υπάρχουν πάντα πρόχειρα - ενώ το να βάλεις ξαφνικά ακουστικά όταν βρίσκεσαι σε εταιρικό meeting δεν είναι και ακριβώς ο ορισμός του επαγγελματισμού.

Speechless, το νέο ανερχόμενο trend

To app που μετατρέπει τα φωνητικά μηνύματα του WhatsApp σε γραπτά

Επειδή ζούμε στις εποχές που οι εφαρμογές έχουν μία λύση για κάθε σου πρόβλημα, να σου συστήσουμε το Speechless, ένα ταχύτατα ανερχόμενο app για iOs και Android που ήδη "μιλάει" δέκα διαφορετικές γλώσσες (σ.σ: δυστυχώς, τα Ελληνικά δεν είναι ακόμη μία από αυτές αλλά όλα δείχνουν ότι σύντομα θα μπουν και αυτά στο παιχνίδι) και είναι ικανό να μετατρέπει τα φωνητικά μηνύματα σε γραπτά.


Λογικά, όμως δε θα αργήσει ο καιρός που θα μπουν για τα καλά στις ζωές μας - όπως κάποτε το Google Translate ήταν απλά ένα ανέκδοτο που όμως σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε πολύτιμο εργαλείο.


Ο μοναδικός περιορισμός που γνωρίζει το Speechless είναι πως λειτουργεί δωρεάν μόνο σε μηνύματα που δεν ξεπερνούν τα 15 δευτερόλεπτα. Για μεγαλύτερες φράσεις θα χρειαστεί να πληρώσεις μία μικρή αμοιβή. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει και δωρεάν λύση που ακούει στο όνομα Audio Text, η οποία όμως είναι λιγάκι πιο δύσχρηστη.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι ακόμα υπάρχει αρκετή γκρίνια στους χρήστες όσον αφορά τέτοιες εφαρμογές καθώς κάνουν συχνά λάθη ή δεν μπορούν να παραδώσουν όσο υποσχέθηκαν. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ίσως είναι νωρίς και είναι περισσότερο εντυπωσιακές εφαρμογές ως ιδέες και λιγότερο χρηστικές. Λογικά, όμως δε θα αργήσει ο καιρός που θα μπουν για τα καλά στις ζωές μας - όπως κάποτε το Google Translate ήταν απλά ένα ανέκδοτο που όμως σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε πολύτιμο εργαλείο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Επανασχεδιάζοντας τον Mozilla Firefox

Μεγαλύτερα tabs και toolbar διευκολύνουν τη ζωή μας αλλά "τρώνε" χώρο από την οθόνη μας.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Πώς ο κορονοϊός επηρεάσε την επιθυμία για αλκοόλ

Η πανδημία του κορονοϊού υπήρξε καθοριστική για την κατανάλωση αλκοόλ στην Ευρώπη.

10.000 βήματα τη μέρα αδυνατίζουν. Σωστά;

Η θεωρία θέλει τα 10.000 βήματα που καλύπτεις τη μέρα να επαρκούν για να αδυνατίσεις.

Le Mans, 1955: Το πιο φρικτό ατύχημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Ένας απερίσκεπτος Βρετανός playboy, μία φλεγόμενη Mercedes και 83 νεκροί σημάδεψαν την 11η Ιουνίου του 1955 στην πίστα του Σαρτ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η χρυσή εποχή των Playboys

Την δεκαετία του 1950, άντρες όπως οι Gianni Agnelli και Aly Khan όρισαν τον μύθο της γαλλικής Ριβιέρας.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Η τηλεόραση που θα σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι στο γήπεδο

Με τη λειτουργία Sports Alert δε θα χάσεις στιγμή από τις κορυφαίες διοργανώσεις.