Η διατροφή είναι το μυστικό του fitness

Ο Luke Worthington, personal trainer και συντάκτης fitness του βρετανικού Esquire, δείχνει το δρόμο για λιγότερο λίπος και πολύ λιγότερα κιλά στην κοιλιά.

Η μετα-καραντίνα εποχή σηματοδοτεί μια ολική επανεκκίνηση για το σώμα σου. Έπειτα από πολλές εβδομάδες υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι (χωρίς καμία ουσιαστική προσπάθεια σωματικής άσκησης, συνδυαστικά με ατελείωτες ώρες στον καναπέ συντροφιά με μια οθόνη και άπειρη πρόσληψη άχρηστων θερμίδων), το σώμα σου πρέπει να επανέλθει στην καλύτερη φόρμα του και να χάσει όλα τα περιττά κιλά το συντομότερο δυνατό. Πώς θα το καταφέρεις;

Ο Luke Worthington, ένας από τους πιο επιδραστικούς personal trainers στα social media και συντάκτης fitness του βρετανικού Esquire, προτείνει: 

"Η επίτευξη ενός fit σώματος μετά από καιρό απραξίας απαιτεί χρόνο, αλλά όχι απεριόριστο. Αν θέλεις τα κέρδη σου να γίνουν γρηγορότερα ορατά, η συμβουλή μου είναι να μην περιοριστείς σε ένα καθημερινό τρέξιμο μερικών χιλιομέτρων προσπερνώντας τις συνεδρίες σου με βάρη. Η καύση θερμίδων με την αερόβια άσκηση είναι ωφέλιμη, αλλά ένα πρόγραμμα με αντιστάσεις προσδίδει έξτρα μυϊκό ιστό στο σώμα σου και καίει περισσότερο λίπος από παντού – ειδικά αν επιλέξεις ασκήσεις, επαναλήψεις και σετ, που ταιριάζουν στην ηλικία, στο σωματότυπο και στις προσωπικές αντοχές σου, αυξάνοντας την ένταση προοδευτικά μέρα με τη μέρα", λέει ο Worthington.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Worthington (@lukewtraining) on

Παράλληλα, ο ειδικός συμβουλεύει:

- Κάθε πρωί, φάε σαν βασιλιάς: Είναι αποδεδειγμένο ότι όσοι τρώνε ένα πλούσιο πρωινό σε καθημερινή βάση, αδυνατίζουν ευκολότερα, επειδή δεν πέφτουν στην παγίδα των λιπαρών σνακ πριν από το μεσημεριανό γεύμα.

- Πίνε περισσότερα υγρά: Κατά προτίμηση νερό. Και οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί μετρούν εξίσου, όπως και το τσάι.

- Μείωσε ή εξάλειψε τα έτοιμα ή επεξεργασμένα φαγητά: Δεν σου προσφέρουν τίποτε παραπάνω από μεγαλύτερη αποθήκευση κορεσμένου λίπους στην κοιλιά.

- Αγάπησε το πράσινο: Τα λαχανικά είναι φυσικές και αγνές τροφές γεμάτες ίνες που δημιουργούν επαρκή κορεσμό χωρίς να προσθέτουν θερμίδες. Προτίμησε τα ωμά, δηλαδή σαλάτα ή και βραστά – π.χ. χόρτα, κολοκύθια, μπρόκολα.

- Μετρίασε τις μερίδες: Ένα καλό κόλπο είναι να τρως το φαγητό σου σε πιάτα μικρότερου μεγέθους. Ο εγκέφαλος το μετρά σαν ένα κανονικό, γεμάτο πιάτο και το στομάχι σου θα κορεσθεί ικανοποιητικά.

- Ψήνε, μην τηγανίζεις: Το κρέας, το ψάρι και το κοτόπουλο είναι πιο υγιεινά όταν ψηθούν στο φούρνο και έχουν λιγότερες θερμίδες. Για τον ίδιο λόγο, μάθε να τρως και τις πατάτες ψητές ή βραστές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος