Η αλήθεια είναι ότι όσοι αγαπούν τον χειμώνα είναι μάλλον η μειοψηφία αλλά ας μην υποτιμάμε τα ευεργετικά οφέλη που το κρύο μπορεί να έχει για την υγεία μας. Γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες, εκτός από το να σε κάνουν να κρυώνεις και να μη θέλεις να σηκωθείς το πρωί από το ζεστό κρεβάτι, σε ωφελούν σε πολλά επίπεδα.

Το κρύο κινητοποιεί τον εγκέφαλο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες μας βοηθούν να σκεφτόμαστε πιο καθαρά. Έρευνα έχει δείξει ότι είμαστε πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά μας όταν την κάνουμε σε ένα δροσερό δωμάτιο παρά όταν επικρατεί ζέστη. Μια εξήγηση είναι ότι το καλοκαίρι, το σώμα χρησιμοποιεί τη γλυκόζη για να δροσίσει το σώμα, στερώντας την από τον εγκέφαλο (η γλυκόζη είναι το "καύσιμο" του εγκεφάλου). Για όποιο λόγο κι αν συμβαίνει πάντως, καλό είναι να ξέρεις ότι μια βόλτα στο κρύο θα σε βοηθήσει να κατεβάσεις καλύτερες ιδέες ή να ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις σου πιο εύκολα.

Το κρύο σε βοηθάει να κάψεις θερμίδες

Όταν έξω πέφτει χιόνι, το σώμα εργάζεται πολύ πιο σκληρά από ό,τι συνήθως για να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του. Για να παραμείνει ζεστό, αξιοποιεί την ενέργεια που έχει αποθηκεύσει (πιθανότατα με τη μορφή λίπους στους γοφούς σου). Αυτή η διαδικασία είναι που κάνει και τη γυμναστική στο κρύο πιο αποτελεσματική στην καύση του λίπους. 

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr